Szakmai ülést szerveznek a Nobel-emlékdíjas közgazdász munkásságáról

Hírek2021. nov. 23.Növekedés.hu

A kanadai-amerikai munkaügyi közgazdász, David Card volt az egyik kitüntetettje az idei közgazdasági Nobel-emlékdíjnak. A Berkeley-i Kaliforniai Egyetem közgazdászprofesszora a munkaügyi közgazdaságtanhoz való empirikus hozzájárulásáért kapta a rangos kitüntetést.

David Card munkásságáról szervez szakmai ülést - a Nobel-díjak átadásához kapcsolódva - a Magyar Közgazdasági Társaság Munkaügyi Szakosztálya december 9-én, csütörtökön 14 órától a Webexen és az MKT YouTube-csatornáján.

A rendezvényen laudációt Boda György, a Budapesti Corvinus Egyetem emeritus docense, a Boda & Partners Kft. managing partnere, az MKT Munkaügyi Szakosztályának elnökségi tagja tart. Felkért hozzászólók: Lindner Attila, a University College London egyetemi docense, Rolek Ferenc, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének alelnöke és Telegdy Álmos, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi docense. A résztvevőket Bagó József, a Belügyminisztérium vezető kormányfőtanácsosa, az MKT Munkaügyi Szakosztályának elnöke köszönti.
A rendezvény megtekintéséhez szükséges információk:

YouTube-link: https://www.youtube.com/channel/UCQn9xUBg0ybiPRfB2QM4QOA/
Webex-link: https://magyarkozgazdasagitarsasag.my.webex.com/magyarkozgazdasagitarsasag.my/j.php?MTID=m83666e4d772c30087d59b1ef6cb51788
Meeting number: 2370 709 3786
Password: Nobel2021