Szappankészítés házilag

Hírek2021. okt. 17.Növekedés.hu

Szeretnéd szappanodat saját magad elkészíteni kizárólag természetes szerek használatával? A Soapcenternek hála most megtudhatod, hogyan hozhatsz létre egyedi, házi készítésű tisztálkodószereket egyszerűen, néhány lépésben.

Amire szükséged lesz

Nem is gondolnád, mennyire könnyen kivitelezhető a szappanfőzés. Csupán pár összetevőre lesz szükséged: növényi alapú, parabénmentes Melt & Pour természetes szappanalapra, mely repcemag-sztearin és kókuszolaj hozzáadásával készült, így tartalmaz minden olyan tápanyagot és vitamint, amely ezekben megtalálható. Szükséged lesz továbbá egy edényre vagy lábasra is, amelyben majd felmelegíted a szappanalapot. Készíts elő egy spatulát vagy keverésre alkalmas kanalat is a kutyuláshoz. 

Ne feledkezz el a színezékről és az illatosítóanyagokról sem! Ezek kiválasztása egyéni ízlésednek megfelelően történjen, a szín és az illat is olyan lehet, amilyet csak szeretnél. Például beszerezhető a Soapcenter webshopjában levendula illóolaj, mely kellemes illatúvá varázsolja a szappanodat, és még stresszoldó hatással is felvértezi. Ez esti fürdőzéskor különösen jól jön, hiszen ellazít, megnyugtat egy hosszú, nehéz nap után. Miután mindent előkészítettél, nincs más hátra, mint a szappan tényleges elkészítése!

A szappanfőzés menete

Első lépésként fertőtlenítsd az eszközöket, és tedd tisztává a konyhapultot vagy az asztalt. Vegyél elő minden, az előző bekezdésben ismertetett kelléket, így az edényt, a kanalat, a szappanalapot, a színezéket és az illatanyagot is. Legyen a közeledben egy vágódeszka is!

A szappanalapot csomagold ki a dobozából és szeleteld fel, majd kezdd el melegíteni lassú tűzön addig, míg kb. 50-60°C hőmérsékletű nem lesz. Lusták a tűzhely helyett használhatják a mikrohullámú sütőt is melegítés céljából. Miután felolvadt a főzet és sűrű masszává alakult, vedd le a tűzről vagy emeld ki a mikróból és helyezd a pultra!

Most jön a legizgalmasabb rész: a színezés és az illatosítás! Bánj csínján ezekkel az anyagokkal, ugyanis sokszor akár néhány csepp is elég belőlük ahhoz, hogy elérd a kívánt hatást. Jól keverd el az egészet, majd töltsd formákba. A tetejükre spriccelj alkoholt, hogy ne legyen buborékos a szappanok felülete. Hagyd hűlni pár órát a szappanokat a formákban, majd 2-3 óra elteltével óvatosan vedd őket ki belőlük. Várj további egy napot, mielőtt bevetnéd saját készítésű szappanjaidat!

Ennyire egyszerűen és gyorsan saját termékekkel töltheted fel a fürdőszoba polcait. A szappanalap használatával tápláló és vitaminban gazdag kis tisztálkodószerek főzhetőek, amelyek ráadásul abszolút természetesek, nem tartalmaznak káros anyagokat, tartósítószereket és parabént sem. Sőt, a készítés során még az alkotás örömével is megajándékoznak. Saját használatra és ajándékként is tökéletes választás egy házi gyártású szappan!(X)