Szerbia felől is érkezhet orosz gáz Magyarországra

Hírek2019. jan 8.Növekedés.hu

A vezeték lehetővé teszi akár évi 10-15 milliárd köbméter földgáz szállítását is. „A Török Áramlat projektben való részvétel lehetőséget teremt Szerbia számára, hogy gáztranzit országgá váljék és számottevő díjbevételre tegyen szert” mondta Aleksandar Antic szerb bányaügyi-és energetikai miniszter a Blic napilapnak. Hozzátette: a csatlakozás nemcsak Szerbia, hanem Délkelet-Európa energiaellátásának biztonságát is erősíti.  „E projekt keretében évi 10-15 milliárd köbméter orosz földgáz érkezhet Törökországon és Bulgárián keresztül az országba, amelynek jelentős részét Magyarország és Ausztria felé továbbítjuk” magyarázta a miniszter. A gázvezeték teljes szerb szakaszát, Bulgáriától a magyar határig, a Gastrans vállalat építi majd.

SIKERSZTORIK
Így dolgozhatsz produktívan otthonról! 10 szuper tipp a home office-hoz
Sokan irigykednek azokra, akik megtehetik, hogy otthonról dolgoznak. A home office azonban nem mindenkinek megy egyszerűen.
HR2019. jan 28.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Nagyon jó film lett a most díjazott Rossz versek
Először nyerte el magyar film a Monte Carlo-i Filmfesztivál fődíját: a Rossz verseket az Emir Kusturica vezette zsűri díjazta.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Reméljük, hogy nem téved a Microsoft egykori alapítója.
Tech2019. márc 15.
Hol élnek a leggazdagabbak? Még mindig nyugaton
Az USA-ban 607 milliárdos él, a világ húsz leggazdagabb emberéből tizennégy. De egyre több V4 országbeli dollármilliárdos lesz. A magyarok a lista végén vannak.
Siker2019. márc 14.
Ez az iphone app hozta messze a legtöbb pénzt
A Sensor Tower adatai alapján a Statista rangsorolta a legtöbb bevételt hozó Iphone alkalmazásokat: a Netflix népszerűsége töretlen, már az App Store-t is uralja.
Tech2019. jan 30.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.