Szövetséges hadügyminiszterekkel egyeztetett Moszkva

Hírek2023. ápr. 26.MTI

A Szíria biztonságának megerősítésére és a szíriai-török kapcsolatok normalizálására irányuló gyakorlati lépéseket vitatta meg Moszkvában négyoldalú megbeszélésen az orosz, az iráni, a szíriai és a török védelmi miniszter.

Az orosz védelmi tárca közleménye szerint a felek különös figyelmet fordítottak a terrorfenyegetés és a Szíria területén aktív valamennyi szélsőséges csoport elleni harcra.

A megbeszéléseket követően a részvevők megerősítették, hogy a szíriai területi integritás megőrzésére törekszenek, és hangsúlyozták annak szükségességét, hogy fokozzák a szíriai menekültek hazájukba való mielőbbi visszatérését célzó erőfeszítéseket.

A védelmi minisztériumok vezetői hangsúlyozták a négyoldalú tárgyalások konstruktív jellegét, valamint annak szükségességét, hogy ezeket folytatni kell a Szíriában és az egész régióban kialakult helyzet további stabilizálása érdekében.

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter emellett kétoldalú megbeszéléseket folytatott hivatali partnereivel, megvitatva velük a bilaterális együttműködés, valamint a globális és regionális biztonság kérdéseit.