Szponzort váltott Roger Federer – Új szerződésének értéke 300 millió dollár.

Hírek2018. júl 4.Növekedés.hu

Márciusban lejárt a Roger Federer és a Nike között 1994-ben kötött szponzori megállapodás. A teniszsport élő legendája a japán sport-öltözék gyártó Uniqlo-val kötött új szerződést. Az ESPN sport-hírportál jelentése szerint az új szerződés a tíz évre szól, értéke 300 millió dollár (1 UD dollár = 281,34 Ft). A portál szerint a Nike-nak felajánlották, hogy adja meg ugyanezt az összeget, de nem élt a lehetőséggel. Az Uniqlo nem adott tájékoztatást az ügylet részleteiről, de a partneri kapcsolat létrejöttét Twitteren megerősítette. „Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy márkánkat világszerte Roger Federer nagykövetként képviseli ! Az Uniqlo által szponzorált sportolók között van a japán teniszező Kei Nishikori és az ausztrál golfozó Adam Scott is.

A 36 éves svájci játékos hétfői, első wimbledoni meccsén már a japán márkát viselte, bár Nike-cipőjét megtartotta. Tekintettel arra, hogy a japán cég nem gyárt tenisz-cipőket, valószínűnek látszik, hogy Federer e tekintetben hűséges marad. 
"Izgalmas volt az Uniqlo-t viselni” mondta a mérkőzést követően. A Nike egyik szóvivője közleményt adott ki, amelyben leszögezte: „a vállalat sportolókkal kötött szerződéseiről nem nyilatkozik. Büszkék vagyunk azonban arra, hogy részesei lehettünk Roger hihetetlen teljesítményének. Köszönjük és a továbbiakban a legjobbakat kívánjuk.” A Nike egyelőre megtartotta Federer RF monogram-dizájnjának tulajdonjogát.  Az ESPN közölte azt is, hogy Federer versenyein eddig mintegy 116 millió US dollárt keresett, az új szerződés pedig bevételeit a jelenlegi több, mint kétszeresére növeli.

SIKERSZTORIK
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Nagyon jó film lett a most díjazott Rossz versek
Először nyerte el magyar film a Monte Carlo-i Filmfesztivál fődíját: a Rossz verseket az Emir Kusturica vezette zsűri díjazta.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Ez az iphone app hozta messze a legtöbb pénzt
A Sensor Tower adatai alapján a Statista rangsorolta a legtöbb bevételt hozó Iphone alkalmazásokat: a Netflix népszerűsége töretlen, már az App Store-t is uralja.
Tech2019. jan 30.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.