Sztárközgazdászokkal rendezik a 19. Közgazdász Világtalálkozót

Hírek2021. máj. 23.Növekedés.hu

Balin lett volna megrendezve, de a járvány miatt az interneten lesz nézhető a 19. Közgazdász Világtalálkozó július 2 és 6 között. A Nobel-díjas Joseph Stiglitz és Erik Maskin és Dani Rodrik is tart előadást.

Equity, Sustainability and Prosperity in a Fractured World - ezzel a címmel szervezi meg a Nemzetközi Közgazdasági Társaság (IEA) a 19. Közgazdász Világkongresszust 2021. július 2. és 6. között.

A konferenciának Bali adott volna otthont, ám a pandémia miatt az IEA az online térbe, a Zoom alkalmazásba helyezte át a konferenciát, amelynek előadásait és panelbeszélgetéseit - előzetes regisztrációt követően - a Magyar Közgazdasági Társaság tagjai is térítésmentesen, élőben követhetik majd figyelemmel.

A nemzetközi konferencia lebonyolítása hasonló lesz a mi közgazdász-vándorgyűlésünkéhez: a plenáris előadásokat és paneleket élőben közvetítik a Zoom alkalmazásban, a szekciókat pedig előre rögzítik és a konferencia kezdetén teszik közzé a világkongresszus honlapján.

A tanácskozás kiemelt témái között ott lesz a koronavírus-járvány és a monetáris politika viszonya; a fiskális és fejlesztéspolitika alakulása a poszt-neoliberális világban; Kína felemelkedésének okai és következményei; de az ENSZ itt mutatja be a 2020-as Human Development Report-ját. Az előadók között pedig a közgazdaságtan legnevesebbjei lesznek élőben nézhetők-hallgathatók, köztük a Nobel-díjas Joseph Stiglitz és Erik Maskin, vagy éppen az IEA megválasztott elnöke, Dani Rodrik.

konferencia online plenáris előadásain és tematikus paneljein a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Regisztrálni a konferencia programfüzetében, az adott panel címére kattintva lehet - természetesen akár többre is!

Javasoljuk tagjainknak, hogy minden, őket érintő, illetve érdeklő panelre regisztráljanak és kövessék figyelemmel a nemzetközi konferenciát!

Kapcsolódó linkek:
A 19. Közgazdász Világkongresszus honlapja
A konferencia programfüzete az egyes panelek regisztrációs linkjeivel (pdf)