Sztárszakértőkkel rendez interaktív talk show-t az az MVM

Hírek2021. nov. 10.Növekedés.hu

Szakterületeik világsztárjaival rendez szórakoztató talk show-t az MVM, ezzel folytatódik a tavaly életre hívott MVM Future Talks. Az adatközpontú világ jövőjét, kihívásait és technológiai kilátásait bemutató, ingyenes online eseményen Andy Weir, Neil deGrasse Tyson, Jamie Woodruff, Meskó Bertalan és Balogh Péter vesz részt november 18-án 18 órától. Az esemény házigazdái Ördög Nóra és Szirmai Gergő lesznek, de feltűnik a színen Dallos Bogi és Danny Blue is.

Világszerte elismert szakértők részvételével kerül sor az MVM Future Talks idei műsorára. A technológia és a jövő legfontosabb kérdéseit feldolgozó interaktív, online talk show-ba Amerikából jelentkezik be Andy Weir, világhírű amerikai bestseller-író, a Mentőexpedíció című film alapjául szolgáló A marsi, illetve a Barack Obama kedvenc idei olvasmányai közé is felkerülő A Hail Mary küldetés című bestsellerek szerzője. Szintén az Egyesült Államokból érkezik virtuálisan Neil deGrasse Tyson amerikai asztrofizikus, elismert tudománykommunikátor, akinek Youtube-videóit milliók követik, és szerepelt már többek között az Agymenőkben és a Simpson családban is. A beszélgetésben részt vesz Zeynep Tufekci szociológus, a The New York Times és a The Atlantic szerzője, illetve Nagy-Britanniából kapcsolódik a beszélgetésbe Jamie Woodruff, Európa egyik vezető etikus hackere, kiberbiztonsági szakértője, míg a budapesti stúdióban Meskó Bertalan orvosi jövőkutató és Balogh Péter, az NNG alapítója, startupper, angyalbefektető lesz jelen. A tudományos-szórakoztató show-t Ördög Nóra televíziós műsorvezető és Szirmai Gergely, Youtuber, a Hollywood News Agency alapítója vezetik.

A szakértői eszmecserét egy, sok meglepetést tartogató, látványos és izgalmas showműsor előzi meg, Dallos Bogi énekesnő, Danny Blue illuzionista és Bagi Renáta pszichológus részvételével.

A sztárok és sztárszakértők olyan kérdésekre keresik a választ, hogy miként használhatjuk jól a digitális technológiákat a jelenben, milyen kihívásokat, veszélyeket és lehetőségeket teremt az adatközpontú fejlődés az emberiség számára.

A közösségi oldalak és más, mindennapi szokásainkat elemző rendszerek ma már jóformán többet tudnak rólunk, mint mi magunk. Vajon mennyit értünk meg a minket körülvevő okoseszközök működéséből?

Tudjuk-e, mi lesz a sorsa a digitális eszközeink által őrzött adatoknak? Milyennek képzeljük el az adatok uralta jövőt? Elképzelhető, hogy az emberi agyban tárolt adatmennyiséget egyszer a felhőbe feltöltve örökké élhetünk?

Az energetika ma már nem képzelhető el a digitalizáció nélkül, ezért is foglalkozunk az MVM Future Talks idei eseményén kiemelten jelenünk és jövőnk egyik legfontosabb kérdésével: az információ tárolásával és felhasználásával. Elég csak a közösségi médiára, vagy az energetikában az e-számlákra, az ügyintézésekhez fejlesztett alkalmazásokra, az okos hálózatokra vagy okos mérésre gondolni, ma már az élet szinte minden területe adatokra épül. Az MVM Csoport számára kiemelt cél az innováció és az edukáció támogatása, ennek részeként hívtuk össze idén is a legfontosabb sztárszakértőket jövőnk egyik alapvető kérdésének megvitatására

mondta Jákó Eszter, az MVM csoportszintű kommunikációs igazgatója.

A második MVM Future Talks ingyenes, interaktív, online talk show november 18-án 18 órától nézhető online a www.mvmfuturetalks.hu oldalon, a nézők élőben kérdéseiket is feltehetik a szakértőknek. A műsor első része magyarul, a második pedig angol nyelven, magyar nyelvű szinkrontolmácsolással zajlik majd.