Tankok online és offline - World of Tanks a hangárban

Hírek2024. jún. 2.Növekedés.hu

Különleges eseménynek adott otthont egy különleges helyszín a tavasz utolsó napján. A Digital Warriors: Leopard Mission 2 – World of Tanks Kupa, a Honvédelmi Minisztérium és a Honvédelmi Sportszövetség e-sport versenye igazi harckocsik között zajlott Tatán, a Magyar Honvédség Klapka György 1. Páncélosdandárnál - írja a Honvédelem.hu.

Az alakulat egyik harckocsi hangárjában rendezték be a bajnoksághoz szükséges tizenkét gépes állást és az élő közvetítés eszközeit - írja a cikk.

Mezei Péter szervező, a Honvédelmi Sportszövetség e-sport tanácsadója és a Budapesti Honvéd SE e-sport szakágvezetője elmondta, az ilyen jellegű versenyek célja megismertetni a civilekkel a kadétprogramot és a katonaság modernizált világát.


A közös programok közelebb hozzák a társadalmat és a honvédséget egymáshoz. Ezért szervezünk négy-négy csapattal honvédelmi és open kategóriában is versenyt. A játékosok három a három elleni versenyszámban mérkőznek meg, a feladatuk elfoglalni egy bázist a másik likvidálásával. A legjobba a huszonévesek, de az idősebb korosztály is szereti a World of Tanks világát. Az autentikus környezet, az élő találkozás inspirálja a játékosokat

– magyarázta.

Aranyosi Péter humorista játékkommentátorként vett részt az eseményen.

Tata egy gyönyörű díszlet a résztvevőknek. Csak csodálkozom a játékosok ügyességén! Amatőrként tíz éve játszom, számomra ez csak egy kikapcsolódás, de az itteni srácok ismerik ennek a játéknak a csínját-bínját. Bejutnak egy páncélos bázisra, igazi harckocsik közvetlen közelében játszhatnak, mi lehetne ennél menőbb?

– vélekedett a humorista.
Az „összecsapások” végeredményeként a dobogó legfelső fokára a miskolci Andrássy Gyula Gépipari Technikum kadét csapata állhatott fel, az open kategóriában pedig a Lenovo Legion Honvéd győzedelmeskedett.

A World of Tanks egy rendkívül népszerű online játék, a huszadik század páncélozott harcjárművek szimulációs harcjátéka. Összesen 500 féle tankkal játszható. Könnyű, közepes és nehéz harckocsik, páncélvadászok és önjáró lövegek közül lehet választani, amelyek szakasztott másai az eredeti járműveknek, mind külsőjüket mind képességeiket tekintve.

A játékosok normál-, speciális-, gyakorló- és csapatcsata, valamint tankszázad módban versenghetnek. A World of Tanks bajnokságok komoly hagyományokkal bírnak. A játéknak 110 millió felhasználója van, ebből 1 millió ember hetente játszik. A rekord eddig 217 ezer résztvevő szimultán játéka volt.