Társadalmi vállalkozások a gazdasági válságban

Hírek2020. aug. 29.Növekedés.hu

A koronavírus-járvány következtében megváltozott piaci, és kiváltképp munkaerő-piaci környezetben számottevő kihívásokat, feladatokat és lehetőségeket is jelent a társadalmi vállalkozások számára. Ezt a témát járja körül a Magyar Közgazdasági Társaság Ipari és Vállalkozási Szakosztályának kerekasztal-beszélgetése - az idei, rendhagyó 58. Közgazdász-vándorgyűlés vállalkozási szekciója. A beszélgetést pénteken délután rögzítettük az MKT közösségi terében.

A társadalmi vállalkozások a gazdasági válságban című kerekasztal-beszélgetés résztvevői: Matolay Réka, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi docense, a Corvinus Science Shop stratégiai vezetője; Mészáros Andrea, az Ízlelő éttermeket üzemeltető Kék Madár Alapítvány ügyvezetője és Németh Nándor, a Máltai Manufaktúra egyik vezetője. A beszélgetés moderátora Kozma Miklós, a BCE Vállalatgazdaságtan Intézetének egyetemi docense, az MKT Ipari és Vállalkozási Szakosztályának titkára.

A szekció panelbeszélgetése - több más tematikus szekció programjával együtt - 2020. szeptember 24-én, csütörtökön 10 órától lesz megnézhető-meghallgatható a konferencia honlapján.