Tiltott potencianövelők, kokain és csempészcigi a bűnszervezetnél

Hírek2019. dec. 19.NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai a napokban egy cigarettacsempész bűnszervezetnél tartottak házkutatást, de az adózatlan cigaretta mellett kábítószert és ötvenmillió forint értékű tiltott potencianövelőt is találtak. A NAV kommandósokkal szállt ki a helyszínre, mivel a bűnbanda vezetője egyszer már intézkedő pénzügyőrökre támadt.

A NAV nyomozói a helyszíneken több mint húszmillió forint értékben, összesen 1 500 karton adójegy nélküli cigarettát, csekély mennyiségű kokaint, illetve körülbelül ötvenmillió forint értékű tiltott potencianövelőt találtak. A bűnszervezet irányítóit a NAV speciális bevetési egysége fogta el, mert egyikük korábban pénzügyőrökre támadt, autóval próbálta elütni az intézkedő NAV-osokat.

A házkutatásokon a NAV munkatársai aranyékszereket, luxusórákat, valamint több millió forint készpénzt is foglaltak a költségvetésnek okozott kár megtérítésére.

A nyomozás különösen nagy értékre, üzletszerűen elkövetett orgazdaság miatt folyik. Mivel az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet szakvéleménye szerint a lefoglalt potencianövelők hamisak voltak, a gyanúsítottaknak egészségügyi termék hamisítása miatt is felelniük kell. A bíróság a bűnszervezet vezetői közül az egyik letartóztatását, egy másik bűnügyi felügyeletét rendelte el.