Több mint ezer hajléktalan hotelekben kap karanténszállást Londonban

Hírek2020. ápr. 19.Növekedés.hu

Már több mint ezer londoni hajléktalant helyeztek el az angol főváros szállodáiban. A pár hete indult kezdeményezés keretében a londoni polgármesteri hivatal, illetve a kormányzat állja a fedél nélküliek elhelyezésének költségét, amit a programban résztvevő szállodák kedvezményes árban határoztak meg.

A hajléktalanok szállodákban történő elhelyezésének ötlete a St Mungo hajléktalanokat támogató jótékonysági szervezettől származik. A kezdeményezés célja, hogy biztonságosan izolálni tudják a fedél nélkülieket a koronavírus járvány ideje alatt. A hajléktalanok körében ugyanis nagyobb valószínűséggel fordulnak elő komolyabb egészségügyi problémák, különösen légzőszervi megbetegedések, mint a lakosság többi tagjánál. Sokkal kevesebb kézmosási és tisztálkodási lehetőségük van, ami a mostani helyzetben nagyon veszélyes lehet.

A nemes ügyet összesen 10,55 millió font értékben támogatja a londoni főpolgármesteri hivatal és a lakhatási, önkormányzati ügyekért felelős minisztérium.

A kezdeményezésben az Intercontinental, a Travelodge, a Best Western és az Accor szállodaláncok vesznek részt, amelyek kedvezményes áron biztosítják hotelszobáikat.

A jelenleg kevés megrendelést kapó londoni taxisofőrök is felajánlották segítségüket a hajléktalanok részére, és elszállítják őket a kijelölt hotelekbe. A Red Radish nevű catering cég pedig napi 3 étkezést biztosít a programban résztvevő hajléktalanoknak – írja a Daily Mail.

Pár napja a kezdeményezés azzal is kiegészült, hogy a koronavírus tüneteit mutató hajléktalanokat egy külön kelet-londoni szállodába szállítják megfigyelésre.

A brit fővárosban a BBC által közölt becslések szerint még mindig 900 hajléktalan él az utcán, vagy olyan szállókon, ahol többen vannak egy helyiségben.