Trump adóbevallásáról, illetve Biden fiának moszkvai jövedelmeiről szólt az elnökválasztási vita

Hírek2020. szept. 30.MTI

Az amerikai választási kampány részeként kedden lefolytatott elnökjelölti vitán a demokrata párti Joe Biden a republikánus Donald Trump elnök adóbevallását, Trump viszont Biden fiának moszkvai és kínai jövedelmeit firtatta.

A vita műsorvezetője is rákérdezett Trumpnál arra, hogy mennyi adót is fizetett, utalva a The New York Times című lapban megjelent cikkre, amely szerint csak néhány száz dollárt. "Milliókat" - válaszolta Trump. Majd kifejtette, hogy az előző elnök, Barack Obama vezette demokrata párti kormányzat gazdasági, elsősorban adóintézkedései tették lehetővé az adómaximalizálást.

Trump megkérdezte, miért kapott Biden fia, Hunter Biden 3,5 millió dollárt a néhai moszkvai polgármester oligarcha özvegyétől, és vajon mennyi jövedelme származik Kínából. Az elnök ezzel a napokban nyilvánosságra került igazságügyi minisztériumi dokumentumokra utalt, amelyek részletezték Hunter Biden üzleti ügyeit Ukrajnában, Oroszországban és Kínában. Joe Biden álhíreknek minősítette a minisztérium megállapításait.