Trumpnak enyhe tünetei vannak - a túlsúlya és a kora miatt lehet veszélyeztetett

Hírek2020. okt. 2.Sz.A.

Donald Trump amerikai elnöknek enyhe tünetei vannak, dolgozik, és jó a hangulata - írja a BBC a Fehér Házra hivatkozva. A 74 éves elnök azonban nem csak a kora, hanem más miatt is veszélyezetett: a 190 cm-es magasságához képest túlsúlyos, 111 kg. Amerikai lapértesülések szerint Trumpot minden nap tesztelték.

Mindössze 32 nappal a választások előtt alapvetően rendezheti át a politikai térképet az a tény, hogy Donald Trump is elkapta a koronavírust, ilyen változásra évtizedek óta nem volt példa az elnökválasztási kampány hajrájában - írja a BBC.

Az amerikai elnök jelenleg enyhe tüneteket mutat, de dolgozik, és jó a hangulata - legalábbis ezt közölte a Fehér Ház pénteken. A BBC szerint Trump a túlsúlya és a kora miatt lehet veszélyeztetett a koronavírus fertőzés szempontjából: 190 centiméteres magasságához 111 kiló a súlya, ez utóbbi információt saját orvosa, Dr. Sean Conley osztotta meg a közvéleménnyel még csütörtök este.

Amerikai lapértesülések szerint a következő tíz nap lehet döntő az elnök egészségi állapotát illetően, ekkor súlyosbodhatnak ugyanis a tünetek.

Trumpot állítólag hónapok óta minden egyes nap tesztelték. A BBC információi szerint legkisebb fia, Barren nem kapta el a fertőzést, és Melania Trumpon kívül az elnök más családtagjánál sem mutatták ki a koronavírust.

Az elnök egy közeli munkatársától, a 31 éves Hope Hicks-től kaphatta el a fertőzést, róla már csütörtökön kiderült, hogy pozitív lett a tesztje. Az elnök együtt utazott vele Ohio-ba az elnökjelöltek vitájára, valószínűleg akkor kaphatta el a vírust.

Jelenleg zajlik a kontaktkutatás, hogy az elnök kikkel találkozhatott az utóbbi napokban, csütörtökön adománygyűjtésen volt New Jersey-ben, ahol több tucat ember is részt vett a rendezvényen - jegyzi meg a BBC.

A közvéleménykutatások szerint Joe Biden 7-8 százalékponttal vezet a biztos szavazók körében Trump előtt, aki az utóbbi hetekben tudott javítani az eredményén, és a szeptember 29-i első elnökjelölti vitán is szerzett pluszpontokat, bár a vitából aránylag egyformán kerültek ki. Több billegő államban már nagyon kicsi a különbség a két jelölt között, és ez lehet a döntő.