Túl az első teszten a világ legnagyobb repülőgépe

Hírek2019. ápr 14.Növekedés.hu

A repülőgépet, amely szárny-szélessége 117 méter, nagyobb, mint egy futballpálya és másfélszer akkora, mint a 80 méternél rövidebb Airbus A380 szárnyai, a Scaled Composites nevű mérnöki vállalkozás építette.

A repülőgépet, amely szárny-szélessége 117 méter, nagyobb, mint egy futballpálya és másfélszer akkora, mint a 80 méternél rövidebb Airbus A380 szárnyai, a Scaled Composites nevű mérnöki vállalkozás építette.

A gépet űrrepülésre tervezték. Rakétákat visz fel a kozmoszba, amelyek ott műholdakat indítanak útjukra. Szakértők szerint ez egy rugalmasabb megoldás lehet a föld-levegő rakéták alkalmazásánál, mivel a kilövőállomás helyett elegendő egy hosszú repülőgépkifutó megépítése.

A két és fél órás teszt helyszíne a kaliforniai Mojave sivatag volt, olvasható az afp.com hírportálon. A Stratolaunch csúcssebessége 304 kilométer volt óránként és elérte az 5 182 méter magasságot.

A Stratolaunch építését Paul Allen, a Microsoft társalapítója finanszírozta. Mivel ő az elmúlt év októberében meghalt, a vállalkozás jövője bizonytalan.

SIKERSZTORIK
A Google és a Facebook coach-a szerint ez kell a sikerhez
Melody Wilding viselkedés-kutató szerint azok a vezetők, akik folyamatos nyomás alatt állnak, olyan készségeket gyakorolnak, amely segítségével a legtöbbet tudják kihozni magukból és másokból.
Siker2019. ápr 14.
Tudta, hogy az isteni Michelangelo zseniális üzletember is volt?
Levélváltásaiban jellemzően nem művészetről, sokkal inkább olcsón megszerezhető birtokokról, szerencsés adásvételekről folyt a szó.
Siker2019. ápr 6.
Erről mondott le Bill Gates és Warren Buffett a siker érdekében
Amikor valakinek a sikerére gondolunk, gyakran megfeledkezünk arról, hogy annak eléréséhez mennyi erőfeszítés szükséges.
Hírek2019. feb 1.
A briteket kiléptető Michel Barnier Európa legveszélyesebb embere
A francia néppárti politikusnak nemcsak Theresa Mayt sikerült kiütnie a ringből, de eddig azt is elérte, hogy az Unió végig egységes maradjon mögötte.
Elemzések2019. ápr 12.
Jeff Bezos volt felesége lesz a harmadik leggazdagabb nő
A válás után közel 36 milliárd dollár illeti majd meg MacKenzie Bezost, az Amazon-alapító feleségét.
Hírek2019. ápr 7.
A világ 10 legjobb üzleti egyeteme – Európa beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat
Rögtön az első helyen egy európai intézmény, amely beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat: a Harvardot, az MIT-t és a Standfordot. Ne Oxfordra gondoljunk!
Hírek2019. ápr 14.
Weiss Manfréd: a XX. század leginnovatívabb magyar vállalkozója
A csepeli mágnás báró úgy pörgette fel a magyar gazdaságot, ahogy arra azóta sem volt példa.
Elemzések2019. márc 24.