Ezek a világ legjobb üzleti egyetemei

Hírek2019. ápr. 14.Növekedés.hu

A Ceoworld Magazine rangsorolta a legjobb üzleti iskoláit a világon: a top tízbe egy francia, két brit, két spanyol és öt amerikai intézmény került be.

A Ceoworld Magazine által összeállított rangsor élén a legmagasabb színvonalú MBA (Master of Business Administration) képzést nyújtó iskolák szerepelnek, a legjobb üzleti egyetem minősítést a francia INSEAD kapta.

A Ceoworld figyelembe vette az oktatás színvonalát, a diákok elhelyezkedési esélyeit és a fejvadász vállalatok visszajelzését is.

A top tízbe egy francia, két brit, két spanyol és öt amerikai iskola került be.

A francia INSEAD intézményben magasak az elvárások, a hallgatóktól pedig megkövetelik, hogy minimum három nyelven beszéljenek. Ha viszont elvégezik a kurzust, a pályakövetési adatok alapján átlagosan havi közel 2 millió forintos fizetésre számíthatnak.

Híres diákjai között többek között megtalálható az Ericsson vezérigazgatója Börje Ekholm és a Credit Suisse vezérigazgatója, Tidjane Thiam is.

A lista második helyezettje a MIT Sloan School of Management üzleti iskola lett, ahova például Benjámin Netanjahu, Izrael miniszterelnöke és Alan Mulally járt, utóbbi volt az, aki a Fordot tulajdonképpen kihúzta a csávából a 2000-es évek hosszas mélyrepülése után, és újra sikeres vállalattá tette.

A Harvardot talán nem kell senkinek bemutatni, itt szerzett diplomát a volt amerikai elnök George W. Bush; New York expolgármestere, Michael Bloomberg és a Facebook ügyvezető igazgatója Sheryl Sandberg is.

A negyedik helyezett spanyol IESE Business School diákja volt Pedro Sánchez Pérez-Castejón, Spanyolország miniszterelnöke és Marek Kamiński lengyel utazó, vállalkozó és egyénként az első ember a világon, aki az Északi-sarkot és a Déli-sarkot elérte egy éven belül, külső támogatás nélkül.

Ha posztgraduális képzéseket nézzük, akkor 104 kiemelkedő nemzetközi üzleti iskola segít a választásban, a Ceoworld teljes listája itt érhető el.

HELYEZÉS

ISKOLA

ORSZÁG

1

INSEAD Business SchoolŽ

Franciaország

2

MIT Sloan School of Management

Egyesült Államok

3

Harvard Business School

Egyesült Államok

4

IESE Business School

Spanyolország

5

Wharton School - University of PennsylvaniaŽ

Egyesült Államok

6

Columbia Business School

Egyesült Államok

7

Stanford Graduate School of Business

Egyesült Államok

8

London Business School

Egyesült Királyság

9

ESADE

Spanyolország

10

Said Business School (SBS) at the University of Oxford

Egyesült Királyság