Ezek a világ legjobb üzleti egyetemei

Hírek2019. ápr 14.Növekedés.hu

A Ceoworld Magazine rangsorolta a legjobb üzleti iskoláit a világon: a top tízbe egy francia, két brit, két spanyol és öt amerikai intézmény került be.

A Ceoworld Magazine által összeállított rangsor élén a legmagasabb színvonalú MBA (Master of Business Administration) képzést nyújtó iskolák szerepelnek, a legjobb üzleti egyetem minősítést a francia INSEAD kapta.

A Ceoworld figyelembe vette az oktatás színvonalát, a diákok elhelyezkedési esélyeit és a fejvadász vállalatok visszajelzését is.

A top tízbe egy francia, két brit, két spanyol és öt amerikai iskola került be.

A francia INSEAD intézményben magasak az elvárások, a hallgatóktól pedig megkövetelik, hogy minimum három nyelven beszéljenek. Ha viszont elvégezik a kurzust, a pályakövetési adatok alapján átlagosan havi közel 2 millió forintos fizetésre számíthatnak.

Híres diákjai között többek között megtalálható az Ericsson vezérigazgatója Börje Ekholm és a Credit Suisse vezérigazgatója, Tidjane Thiam is.

A lista második helyezettje a MIT Sloan School of Management üzleti iskola lett, ahova például Benjámin Netanjahu, Izrael miniszterelnöke és Alan Mulally járt, utóbbi volt az, aki a Fordot tulajdonképpen kihúzta a csávából a 2000-es évek hosszas mélyrepülése után, és újra sikeres vállalattá tette.

A Harvardot talán nem kell senkinek bemutatni, itt szerzett diplomát a volt amerikai elnök George W. Bush; New York expolgármestere, Michael Bloomberg és a Facebook ügyvezető igazgatója Sheryl Sandberg is.

A negyedik helyezett spanyol IESE Business School diákja volt Pedro Sánchez Pérez-Castejón, Spanyolország miniszterelnöke és Marek Kamiński lengyel utazó, vállalkozó és egyénként az első ember a világon, aki az Északi-sarkot és a Déli-sarkot elérte egy éven belül, külső támogatás nélkül.

Ha posztgraduális képzéseket nézzük, akkor 104 kiemelkedő nemzetközi üzleti iskola segít a választásban, a Ceoworld teljes listája itt érhető el.

HELYEZÉS

ISKOLA

ORSZÁG

1

INSEAD Business SchoolŽ

Franciaország

2

MIT Sloan School of Management

Egyesült Államok

3

Harvard Business School

Egyesült Államok

4

IESE Business School

Spanyolország

5

Wharton School - University of PennsylvaniaŽ

Egyesült Államok

6

Columbia Business School

Egyesült Államok

7

Stanford Graduate School of Business

Egyesült Államok

8

London Business School

Egyesült Királyság

9

ESADE

Spanyolország

10

Said Business School (SBS) at the University of Oxford

Egyesült Királyság

 

SIKERSZTORIK
A Google és a Facebook coach-a szerint ez kell a sikerhez
Melody Wilding viselkedés-kutató szerint azok a vezetők, akik folyamatos nyomás alatt állnak, olyan készségeket gyakorolnak, amely segítségével a legtöbbet tudják kihozni magukból és másokból.
Siker2019. ápr 14.
Tudta, hogy az isteni Michelangelo zseniális üzletember is volt?
Levélváltásaiban jellemzően nem művészetről, sokkal inkább olcsón megszerezhető birtokokról, szerencsés adásvételekről folyt a szó.
Siker2019. ápr 6.
Erről mondott le Bill Gates és Warren Buffett a siker érdekében
Amikor valakinek a sikerére gondolunk, gyakran megfeledkezünk arról, hogy annak eléréséhez mennyi erőfeszítés szükséges.
Hírek2019. feb 1.
A briteket kiléptető Michel Barnier Európa legveszélyesebb embere
A francia néppárti politikusnak nemcsak Theresa Mayt sikerült kiütnie a ringből, de eddig azt is elérte, hogy az Unió végig egységes maradjon mögötte.
Elemzések2019. ápr 12.
Jeff Bezos volt felesége lesz a harmadik leggazdagabb nő
A válás után közel 36 milliárd dollár illeti majd meg MacKenzie Bezost, az Amazon-alapító feleségét.
Hírek2019. ápr 7.
A világ 10 legjobb üzleti egyeteme – Európa beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat
Rögtön az első helyen egy európai intézmény, amely beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat: a Harvardot, az MIT-t és a Standfordot. Ne Oxfordra gondoljunk!
Hírek2019. ápr 14.
Weiss Manfréd: a XX. század leginnovatívabb magyar vállalkozója
A csepeli mágnás báró úgy pörgette fel a magyar gazdaságot, ahogy arra azóta sem volt példa.
Elemzések2019. márc 24.