Nagyon jól ment tavaly az Allianznak, a Daimlernek és a Deutsche Telecomnak

Hírek2019. ápr 15.Növekedés.hu

A viszonylag kedvezőtlen külgazdasági környezet ellenére nagyon jól ment tavaly a német DAX-vállalatoknak. Az EY előzetes becslése szerint rekordmagas osztalékot fizethet több cég is.

Az Ernst & Young tanácsadó (EY) számításai szerint a DAX vállalatai az idén – a kedvezőtlen konjunkturális környezet ellenére - ismét rekordmagas összegű osztalékot fizethetnek az EY tanácsadó vállalat számításai szerint – közölte a Frankfurter Allgemeine Zeitung.

A tavalyi évre 2,9 százalékos növekedést követően, 36,5 milliárd eurónyi osztalékot prognosztizál a tanácsadó vállalat, ennek kifizetésére a közgyűlések megtartását követően kerül sor.  Tavaly az érintett vállalatok adózás utáni kumulált eredménye – 10 százalékos visszaesést követően - 84,5 milliárd euróra csökkent.

Összesen 21 Dax-vállalat fizet idén magasabb osztalékot a részvényesei számára, a Daimler, a BMW és az RWE viszont kevesebb, míg négy vállalat változatlan osztalék kifizetése mellett döntött.

A Linde ipari vállalat és a Wirecard pénzügyi szolgáltató még nem közölt ezzel kapcsolatban információt.

A legmagasabb osztalékot az Allianz biztosítótársaság fizeti, amely 9 százalékkal, 3,8 milliárd euróra emelte a kifizetés összegét.

Második helyen a Daimler autóipari vállalat található, amely 11 százalékos csökkenést követően 3,5 milliárd euró osztalékot fizet, míg a dobogó legalsó fokán 3,3 milliárd euróval a Deutsche Telekom áll.

Mathieu Meyer, az EY igazgatótanácsának tagja ugyanakkor attól tart, hogy amennyiben idén a különböző politikai és gazdasági kockázatok következtében tovább romlanak a DAX-vállalatok eredményei, úgy a következő évben az osztalékok jelentős csökkenése várható.

SIKERSZTORIK
A Google és a Facebook coach-a szerint ez kell a sikerhez
Melody Wilding viselkedés-kutató szerint azok a vezetők, akik folyamatos nyomás alatt állnak, olyan készségeket gyakorolnak, amely segítségével a legtöbbet tudják kihozni magukból és másokból.
Siker2019. ápr 14.
Tudta, hogy az isteni Michelangelo zseniális üzletember is volt?
Levélváltásaiban jellemzően nem művészetről, sokkal inkább olcsón megszerezhető birtokokról, szerencsés adásvételekről folyt a szó.
Siker2019. ápr 6.
Erről mondott le Bill Gates és Warren Buffett a siker érdekében
Amikor valakinek a sikerére gondolunk, gyakran megfeledkezünk arról, hogy annak eléréséhez mennyi erőfeszítés szükséges.
Hírek2019. feb 1.
A briteket kiléptető Michel Barnier Európa legveszélyesebb embere
A francia néppárti politikusnak nemcsak Theresa Mayt sikerült kiütnie a ringből, de eddig azt is elérte, hogy az Unió végig egységes maradjon mögötte.
Elemzések2019. ápr 12.
Jeff Bezos volt felesége lesz a harmadik leggazdagabb nő
A válás után közel 36 milliárd dollár illeti majd meg MacKenzie Bezost, az Amazon-alapító feleségét.
Hírek2019. ápr 7.
A világ 10 legjobb üzleti egyeteme – Európa beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat
Rögtön az első helyen egy európai intézmény, amely beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat: a Harvardot, az MIT-t és a Standfordot. Ne Oxfordra gondoljunk!
Hírek2019. ápr 14.
Weiss Manfréd: a XX. század leginnovatívabb magyar vállalkozója
A csepeli mágnás báró úgy pörgette fel a magyar gazdaságot, ahogy arra azóta sem volt példa.
Elemzések2019. márc 24.