Új elnököt választott a Magyar Közgazdasági Társaság Gazdaságpolitikai és Gazdaságelméleti Szakosztálya

Hírek2023. márc. 9.Növekedés.hu

Halmai Péter Széchenyi-díjas akadémikus, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, valamint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem egyetemi tanára személyében új elnököt választott a Magyar Közgazdasági Társaság Gazdaságpolitikai és Gazdaságelméleti Szakosztálya.

A szakosztály eddigi elnökét, Chikán Attila akadémikust egyhangú szavazással tiszteletbeli elnökké választották a tagok.

A Széchenyi-díjas Halmai Péter professzor

az MKT Veszprém Megyei Szervezetének alapítója és első elnöke, társaságunk Közgazdász Nagydíjjal kitüntetett tagja.

Szűkebb szakterülete a nemzetközi gazdaságtan, a makroökonómia, az európai integráció gazdaságtana és az összehasonlító gazdaságtan. Kiemelkedő tudományos eredményeket ért el, iskolateremtő az európai integráció közgazdaságtanában.

A március 9-én délben zárult tisztújítási folyamat során a szavazó tagok

újabb három évre Laczkó Tihamér közgazdászt, hitelelemzőt, okleveles könyvvizsgálót bízták meg a szakosztály titkári feladatainak ellátásával.

A szavazó tagok nagy többséggel úgy döntöttek, hogy a Gazdaságpolitikai és Gazdaságelméleti Szakosztály elnökségi tagjai újabb három évre a következő szakemberek legyenek: Balatoni András, az MNB közgazdasági elemzésért és előrejelzésért felelős igazgatója; Győrffy Dóra, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára, az MTA Közgazdaságtudományi Bizottság elnöke; Horváth Ágnes, a MOL Nyrt. főközgazdásza; Kónya István, a Corvinus egyetemi tanára, az MTA Közgazdaságtudományi Bizottság alelnöke, a KRTK tudományos tanácsadója; Palócz Éva, a Kopint-Tárki Konjunktúrakutató Zrt. vezérigazgatója, az MKT alelnöke és Szebeni Dávid, az Enrawell Consulting Kft. alapítója, stratégiai igazgatója, a Településfejlesztési Szövetség elnöke.

A szakosztály vezetőinek a megválasztásához ezúton gratulálunk, munkájukhoz jó egészséget, sok sikert kívánunk!