Újabb három évig Zöldréti Attila az MKT Mezőgazdasági és Élelmiszer-ipari Szakosztályának elnöke

Hírek2023. feb. 16.Növekedés.hu

A tisztújítás során új elnökségi tagokat is választottak a szakosztály szavazó tagjai.

Újabb három évre Zöldréti Attila, a Milton Friedman Egyetem, az NKE és a MATE egyetemi oktatója, a SAPARD Hivatal volt elnöke töltheti be az MKT Mezőgazdasági és Élelmiszer-ipari Szakosztályának elnöki tisztét - olvasható az mkt.hu oldalon.

Az MKT Mezőgazdasági és Élelmiszer-ipari Szakosztályának szavazásra jogosult tagjainak egy hetük volt arra, hogy egy online szavazólapon döntsenek a szakosztály elnökségéről.

A tagok nem csak Zöldréti Attila szakosztályi elnök mandátumát hosszabbították meg, de egy újabb ciklusra bizalmat szavaztak a szakosztály társelnökének, Vajda Lászlónak, az Agrárminisztérium nyugalmazott főcsoportfőnökének; valamint a szakosztály titkárának, Szelényi Endre üzemszervező agrármérnöknek is.

Mindemellett a szavazó tagok ellenszavazat és tartózkodás nélkül, egyhangúlag új elnökségi tagokat is választottak. A döntésük értelmében a következő három évben az MKT Mezőgazdasági és Élelmiszer-ipari Szakosztályának elnökségét erősíti Iványi Levente, a Pro-Duck Kft. ügyvezetője; Kapronczai István agrárközgazdász, az Agrárgazdasági Kutatóintézet ny. főigazgatója; Páll Zsombor, az Agrárminisztérium Agrárgazdaságért Felelős Helyettes Államtitkárságának gazdasági elemzője; Rieger László agrárközgazdász; Tresó István, a K&H Bank Zrt. ügyvezető igazgatója és Udovecz Gábor, az Agrárgazdasági Kutatóintézet ny. főigazgatója.