Tisztújítás az MKT Munkaügyi Szakosztályában

Hírek2023. feb. 17.Növekedés.hu

Ismét Bagó Józsefet, a Belügyminisztérium Közfoglalkoztatási Stratégiai és Koordinációs Főosztálya vezető kormányfőtanácsosát, a MunkaügyiSzemle.hu szerkesztőjét, rovatvezetőjét választotta elnökévé a Magyar Közgazdasági Társaság Munkaügyi Szakosztálya.

A február 16-án, csütörtökön délben zárult, online tisztújítás során a szakosztály eddigi elnöksége Czirfusz Márton, a Periféria Közpolitikai és Kutatóközpont társalapítója, a szakosztályi rendezvények rendszeres előadója személyében egy újabb szakemberrel bővült.

Bagó József, az MKT Munkaügyi Szakosztályának elnökeBagó József, az MKT Munkaügyi Szakosztályának elnöke

Az MKT Munkaügyi Szakosztályának szavazásra jogosult – vagyis tagdíjhátralékkal nem rendelkező – tagjainak egy hetük volt arra, hogy egy online szavazólapon döntsenek a szakosztály elnökségéről.

A tagok az elnök mellett egy újabb ciklusra bizalmat szavaztak a szakosztály titkárának, Józsa Mártának, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Főigazgatói Igazgatósága koordinációs csoportvezetőjének is.

Mindemellett a szavazó tagok ellenszavazat és tartózkodás nélkül, egyhangúlag választották meg a szakosztály elnökségét a következő három évre. A döntésük értelmében az MKT Munkaügyi Szakosztályának elnökségi tagjai a következő szakemberek lettek: 

  • Artner Annamária, a KRTK Világgazdasági Intézetének tudományos főmunkatársa; 
  • Boda György, a Budapesti Corvinus Egyetem emeritus egyetemi docense, a Boda & Partners Kft. managing partnere; 
  • Czirfusz Márton, a Periféria Közpolitikai és Kutatóközpont társalapítója; 
  • Herczog László volt szociális és munkaügyi miniszter, a Pénzügykutató Zrt. munkatársa; 
  • Ignits Györgyi, a Belügyminisztérium Statisztikai, Elemzési és Adatszolgáltatási Osztályának vezetője; 
  • Nagy Katalin, Magyarország EU melletti Állandó Képviseletének volt tanácsosa, a Socfactor Consulting Tanácsadó Bt. ügyvezetője; 
  • Sum István, a Milton Friedman Egyetem címzetes főiskolai docense; valamint 
  • Zemplényi Adrienne, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara jogi igazgatója, az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala volt szakmai tanácsadója.

A Munkaügyi Szakosztály elnökségének beszámolója az elmúlt három évben végzett szakmai munkáról ezen a linken olvasható (pdf).