Új légitársaság indul Romániában

Hírek2020. feb. 27.Növekedés.hu

Animawings néven új charterjáratokra sepcializálódott légitársaság kezdi meg tevékenységét Romániában. A Christian Tour utazási irodát is tulajdonló brit Memento Csoporthoz tartozó légitársaság május 1-én indítja első charterjáratát.

Az Animawings kereskedelmi igazgatója, Tudor Constantinescu szerint a vállalatot azért hozták létre, mert Romániában valós igény mutatkozik a charterjáratokat működtető légitársaságok szolgáltatásai iránt.

Korábban a Blue Air kereskedelmi igazgatójaként is dolgozó Constantinescu elmondta, hogy Romániában jelenleg egyszerűen nincs elegendő repülő arra, hogy kiszolgálják az elmúlt időszakban jelentősen megnövekedett igényt az ilyen típusú szolgáltatásokra.

Az Animawings flottája egyelőre két Airbus A320-200 típusú repülőt foglal magába, amelyek egyenként 180 személyt tudnak szállítani a legnépszerűbb görög, török, spanyol, egyiptomi és tunéziai turisztikai központokba.

A légitársaság tervei szerint idén 300 ezer utast fognak szállítani, míg 2024-re el fogják érni az 1 milliós határt. Addig a flotta bővítését is tervezik, illetve megállapodást is kötöttek az Orange2Fly - szintén a Memento Csoporthoz tartozó - görög légitársasággal, amely szükség esetén további repülőket biztosít majd az új légitársaságnak.