Új rektort választottak a Budapesti Gazdasági Egyetem élére

Hírek2024. márc. 26.MTI

Andor György közgazdász professzort választotta a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) rektorának a fenntartói jogokat gyakorló Budapesti Gazdasági Egyetemért Alapítvány kuratóriuma a szenátus támogatásával - közölte a BGE.

Az egyetem új rektora - miután a köztársasági elnöki kinevezi - július 1-jén lép hivatalba, megbízatása öt évre szól.

Andor György felsőoktatási szakemberként korábban más hazai nagy egyetemek, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és az Eötvös Loránd Tudományegyetem meghatározó vezetője volt, ahol az általa irányított egyetemi területek kiemelkedő eredményeket értek el - tudatták.

Idézik a közleményben Andor Györgyöt, aki azt mondta: a BGE húszezres hallgatói létszámú, az ország legnagyobb üzleti képzőhelyét adó egyetem.

Fejlődése az egész hazai felsőoktatást tekintve meghatározó. "A további növekedéshez a BGE már ma is kiemelkedő piaci helyzetét, az oktatási erősségeit és egyéb lehetőségeit összehangoltan fogják kihasználni" - hangsúlyozta.

A nyolc év után leköszönő rektor, Heidrich Balázs vezetésével jelentősen fejlődött a BGE tudományos teljesítménye és nemzetközi beágyazottsága, miközben tovább erősödött hazai piacvezető szerepe az üzleti képzésekben - olvasható az egyetem közleményében.