Új szálloda nyílik Budapesten

Hírek2021. nov. 9.Növekedés.hu

A világ egyik legismertebb szállodaláncaként ismert IHG Hotels & Resorts bejelentette, hogy megnyitja első magyarországi Kimpton szállodáját a budapesti Bem téren. A hotel várhatóan 2024-től fogad vendégeket.

Az első Kimpton Hotel & Étterem a budapesti Bem József téren, az egykori Radetzky-laktanya területén helyezkedik majd el. A kiadott sajtóközlemény szerint a nyitás után a 127 szoba várja majd a látogatókat, olyan szolgáltatásokkal kiegészülve, mint a fine dining étterem vagy a rooftop bar.

A ingatlan tulajdonosa és fejlesztője a Market Asset Management Zrt. ingatlanfejlesztő és ingatlan-vagyonkezelő cég, a Market-csoport tagja, amely egy erre létrehozott projektcégen, a MAM Buda Project Kft.-n keresztül bonyolítja le a beruházást. A Market Építő Zrt., a projekt generálkivitelezője a hazai építőipari szektor vezető magasépítő vállalata, amely az elmúlt 25 év során több mint 730 létesítmény megvalósításában vett részt, köztük több olyan műemlék és hotelépület munkálataiban, mint például a budapesti Párisi Udvar.

A Kimpton 2017-ben nyitotta meg első európai hoteljét, A Kimpton De Wittet Amszterdamban, Hollandiában, és azóta Párizstól Barcelonáig, Londontól Edingurgh-ig több szállodát is üzemeltet. Európában jelenleg hét Kimpton hotel van működik, és további négy* áll tervezés alatt, olyan városokban, mint Mallorca vagy Frankfurt, mivel a kereslet a butikszállodákra évről évre nő.

A Kimpton világszerte összesen 75 szállodát üzemeltet és 32 megnyitását tervezi a közeljövőben. Az IHG Hotels & Resorts jelenleg három magyarországi szállodával rendelkezik. Ezek az InterContinental Hotels & Resorts, a Crowne Plaza Hotels & Resorts és a Holiday Inn Hotels & Resorts, illetve kettő kivitelezés alatt áll.