Újra Laslie Mandoki koncert Budapesten

Hírek2023. júl. 12.Növekedés.hu

Budapesten, augusztus 18-án, 19:00 órától a Bazilika előtti téren a magát mindig is pesti srácnak valló magyar származású zenész, producer és énekes, Leslie Mandoki és grandiózus zenekara, a Mandoki Soulmates egy különleges koncerttel ajándékozza meg a magyar közönséget a Szent István ünnep keretén belül

A Mandoki Soulmates tagjai között megtalálhatóak az  angol progresszív rock és az amerikai fusion jazz ikonjai, akiknek együttesen 35 Grammy-díjuk van. 

A koncertre a Mandoki Soulmates egyedi zenei produkcióval készül, amely Bartók Béla "Magyar képek" című művére épül. Ez az alkotás az erdélyi népzene gazdag hagyományait ötvözi a progresszív rock és jazz elemekkel,  olyan zenei értékközösséget teremtve, amely áthidalja a társadalmi és kulturális különbségeket. A Mandoki Soulmates 30 éves jubileumát ünnepli idén.

Korábbi koncert betekintések: https://youtu.be/upwS8kAkxd8  és  https://youtu.be/75UHr1IC2Uw

A Mandoki Soulmates már számos albumot, élő DVD-t és Blu-ray-t jelentetett meg.

A mai világban  már nem megszokott, hogy egy progresszív rock zenei anyag komoly érdeklődést váltson ki a fiatal generáció körében. A jubileumi Mandoki Soulmates csapatnak azonban sikerült megszólítania a fiatal korosztályt is, és legújabb, Magyar képek című, magyar nyelvű albuma - melyen a nemzetközi sztárok mellett magyar énekesek is közreműködtek - aranylemez lett. A világhírű zenészek mellett olyan kiválóságok is részt vettek a projektben, mint Ákos, Horváth Charlie, Mező Misi, Molnár Ferenc Caramel, Pápai Joci, a néhai Szakcsi Lakatos Béla, Takáts Tamás, valamint a kivételes tehetségű Zséda, mint egyedüli női előadó.
Mándoki

Az album először angol nyelven jelent meg dupla lemezként az Amerikai Egyesült Államokban Utopia For Realists címmel, míg Európában Living In The Gap & Hungarian Pictures néven vált híressé. Az angol változat szintén aranylemez lett. A Bartók Béla inspirálta remekmű azonnal népszerűvé vált a megjelenést követő első héten, és az eladások alapján rögtön a hivatalos MAHASZ toplista élére került. 

Az augusztus 18-i koncert különleges alkalom lesz, ahol átadják majd az Aranylemezt is.

"Augusztus 18. különleges és egyedi alkalom lesz arra, hogy közösen átéljünk egy lenyűgöző koncertet a magyar zenei kultúra jegyében. Bízunk benne, hogy a koncertünkkel felejthetetlen.... mi több "felhőtlen" estét kínálhatunk a közönségünknek és mindannyian hosszú ideig őrizhetjük szívünkben és emlékezetükben ezeket a pillanatokat."-mondta Leslie Mandoki