ŰZZÖN SPORTOT A SZELEKTÍV HULLADÉKGYŰJTÉSBŐL!

Hírek2018. márc 27.Növekedés.hu

Nemcsak tankönyvből, hanem játszva és sportolva is tanulhatnak az iskolások a szelektív hulladékgyűjtésről. A Földművelésügyi Minisztérium Ötkukás Játékok elnevezéssel környezettudatos szemléletformáló programot rendezett a diákoknak. Ennek keretében jó hangulatú ismeretterjesztő eseményekkel, kvízzel, ügyességi versennyel hívták fel a fiatalok figyelmét a környezettudatos magatartás és a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára.  A Vas megyei táplánszentkereszti általános iskola 200 tanulója is részt vett az Ötkukás Játékokon. A játék neve arra utal, hogy ma Magyarországon 5 kukába lehet szelektíven gyűjteni a hulladékot az 5 hulladékfajta (papír, műanyag, fém, színes üveg és fehér üveg) szerint. A rendezvényen szakemberek és sportolók is részt vettek. A gyerekek példaképekkel is találkozhattak, például Király Gábor a futballválogatott korábbi hálóőre mesélt saját tapasztalatairól az iskolásoknak.  A műanyag 1907-es megjelenése előtt egyszerűbb volt a dolgunk: a háztartásokban csak szerves hulladék keletkezett, amely a természetbe került vissza. Azóta folyamatosan nőtt annak a hulladéknak a mennyisége, melyet a hulladék lerakókba voltunk kénytelenek vinni. Ha ezen nem változtatunk, saját életterünket csökkentjük tovább – hívta fel a gyerekek figyelmét V. Németh Zsolt környezetügyért is felelős államtitkár, - aki viszont szereti és védi a környezetet, ezt nem engedheti.  Mindenki a maga módján járulhat hozzá a környezetvédelemhez, a nap meglepetésvendége, Király Gábor például fiatalon, külföldön találkozott a szelektív hulladékgyűjtéssel. „21 évesen olyan világba kerültem, ahol akkor már szelektíven gyűjtötték a hulladékot, a gyermekeim már így nőttek fel, és a mai napig itthon is így gyűjtjük a szemetet. Nagyon jó érzéssel tölt el, hogy sok minden változott itthon és mára már a legtöbb helyen láthatjuk a szelektív hulladékgyűjtőket” - mesélt a korábbi válogatott kapus. (X)

SIKERSZTORIK
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Nagyon jó film lett a most díjazott Rossz versek
Először nyerte el magyar film a Monte Carlo-i Filmfesztivál fődíját: a Rossz verseket az Emir Kusturica vezette zsűri díjazta.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Ez az iphone app hozta messze a legtöbb pénzt
A Sensor Tower adatai alapján a Statista rangsorolta a legtöbb bevételt hozó Iphone alkalmazásokat: a Netflix népszerűsége töretlen, már az App Store-t is uralja.
Tech2019. jan 30.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.