V-Sport: virtuális mérkőzésre is fogadhatunk a Szerencsejáték Zrt.-nél

Hírek2021. júl. 6.D.F.D.

Már nem kell, hogy hús-vér játékosok játsszák a mérkőzést amire fogadni szeretnénk. A virtuális valóság a sportfogadásba is beköltözött. Egy innovatív, új termékkel jelentkezett a Szerencsejáték Zrt. Ráadásul a vállalat és a Magyar Labdarúgó Szövetség stratégiai együttműködése keretén belül a magyar futballválogatott exkluzív megjelenítésre kerül a játékban, az aktuális kerettagok valós nevükkel és mezszámukkal szerepelnek a játékban.

Rekordévet zárt a Szerencsejáték Zrt.

A járványügyi helyzet ellenére rekordévet zárt a nemzeti lottótársaság 2020-ban 6%-os árbevétel növekedéssel. A Szerencsejáték Zrt. 575,4 milliárd forint árbevételt és több mint 23,9 milliárd forint adózott eredményt ért el 2020-ban, EBITDA mutatója pedig 31,5 milliárd forintra növekedett.

A nemzeti szerencsejáték-szervező a pandémia alatt is 118,3 milliárd forinttal járult hozzá a közösségi kiadások finanszírozásához, különböző adók, járulékok, díjak, osztalék formájában – hangzott el a Szerencsejáték Zrt. által a virtuális fogadásról (V-Sport) tartott sajtóeseményen.

Mi az a V-Sport?

De mi is az a virtuális fogadás, azaz v-sport?! -tehetjük fel a kérdést, hiszen egy egészen új dologról van szó.

A V-sport egy olyan fogadási lehetőség, melyben sportmérkőzést szimuláló virtuális jövőbeli események kimeneteleire fogadhat a játékos. Ezek a mérkőzések nem a valóságban kerülnek megrendezésre és nem hús-vér játékosok és csapatok játszanak. A mérkőzések kimenetelének meghatározása véletlen-számgenerátorral (RNG) történik a virtuális térben. Nincs fizikai pálya, nincsenek edzők vagy nézők a lelátón csak virtuális formában. Az egyetlen dolog, ami valós, az a fogadás izgalma és a nyerés lehetősége.

A V-sport eseményekhez a „hagyományos” sportfogadásból ismert piacok és kimenetelek tartoznak. Így tehát fogadások köthetők többek között 1X2, 1. félidő - 1X2 vagy Gólszám típusú piacokra (mérkőzés előtti fogadások). A V-sport kínálatban helyet kapnak a „hagyományos” sportfogadásból szintén ismert hosszú távú (outright típusú) fogadási lehetőségek is, ahol pl. egyes bajnokságok végső győztesére adhatóak le a tippek.

A terminálon játszható V-sport esetében egyszerre mindig csak egy bajnokság fogadható. A kínálatban a labdarúgás különböző tornái (pl. Virtuális Eb, Virtuális Premier Liga) és a kosárlabda bajnokság érhető el. Ezeket a bajnokságokat az online játszható V-sport esetében folyamatosan, 0-24-ben elérhetőek és fogadhatók. A fogadási ajánlatban elérhető versenysorozatok lebonyolítási rendjüktől függően 1,5-2 óra alatt lezárulnak, azonban amint véget ért egy bajnokság, azonnal indul a következő szezon.

A V-sport fogadás egyik fő előnye, hogy a nap bármely szakaszában játszható, továbbá nincs szükség a csapatok háttérismeretére és az aktuális formájuk előtörténetére. A bajnokságok fordulói (meccsnapjai) 7-8 perc alatt követik egymást, az eredmények azonnal kiértékelődnek.

A nemzeti lottótársaság kínálatában

Ezt az innovatív újdonságot vezeti be most a játékkínálatába a Szerencsejáték Zrt.

Az idén 30 éves Szerencsejáték Zrt. épít a sportfogadási üzletág több évtizedes hagyományaira, termékkínálatával viszont digitalizálódó életünk új szokásaira is reagál

– mondta Czepek Gábor, a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatója.

A koronavírus-járvány miatt felgyorsított fejlesztéseink első látványos eredménye az e-sport fogadás tavaly nyári bevezetése volt, majd megújítottuk online sportfogadási felületünket, most pedig a virtuális fogadással, azaz a V-sporttal bővítjük kínálatunkat – fogalmazott. 

SzerencsejátékCzepek Gábor, a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatója

A virtuális fogadás egy hónapja került bevezetésre és azonnal pozitív fogadtatásra talált a magyar játékosok között. Az elmúlt év digitális termékfejlesztései egyértelműen hozzájárultak a nemzeti lottótársaság jelenlegi kiemelkedő eredményeihez, és hosszú távon fenntarthatóvá teszik üzleti értékteremtésünket – tette hozzá.

A virtuális fogadás bevezetése egyrészt a gyorsabb fogadási lehetőségek iránti fokozódó játékosigényt szolgálja ki a nemzetközi trendeknek megfelelően, másrészt erősíti a társaság versenyképességét a hazánkban engedéllyel nem rendelkező online szolgáltatókkal szemben.

A V-sport kiegészítő szerepet tölt be a fogadási kínálatunkban, hiszen független a csapatsportok szezonjától, bármikor fogadható játéktípus és a sportfogadás előszobájaként is funkcionál az új játékosok számára, akik különösebb háttértudás nélkül ismerkedhetnek meg a fogadási mechanizmusokkal

– hangsúlyozta Horváth Zoltán, a játékszervező sportfogadási vezetője.

Horváth ZoltáHorváth Zoltán, a játékszervező sportfogadási vezetője

 A kutatási eredményekkel alátámasztott várakozásaink szerint az idén már a V-sport is erőteljesen hozzájárulhat ahhoz, hogy a magasabb bázison is 50 százalék feletti részesedése legyen a fogadási üzletágnak a Szerencsejáték Zrt. teljes árbevételében – húzta alá.

Fontos a felelősségvállalás

Felelős nemzeti vállalatként a Szerencsejáték Zrt. a virtuális fogadás bevezetésekor is szem előtt tartotta felelős játékszervezési kötelezettségeit – hangzott el az eseményen. Mint minden új termékét, úgy a V-sportot is megvizsgálta az erre szolgáló, nemzetközileg alkalmazott célszoftverrel, és közepes kockázatúnak minősítette, így a társaság továbbra is megfelel azon alapelvének, hogy nem kínál magas kockázatú játékokat. Ezen túl a megszokott, időben és pénzben történő önkorlátozási lehetőségek mellett a társaság az online verzió esetében 20-ban, míg a földi változatban 8-ban korlátozza az egy szelvényen megfogadható események számát, továbbá nem teszi lehetővé sem a Tippmix, sem a Tippmixpro mérkőzések V-sport eseménnyel történő kötésben fogadását.

A frissen bevezetett V-sport kínálatában online labdarúgásra, kosárlabdára és teniszre történő fogadás érhető el a tippmixpro.hu felületen, a földi hálózatban pedig egyszerre mindig csak egy bajnokság fogadható.