Van azért olyan ruhaüzlet, amelyiknek megy a bolt

Hírek2020. szept. 11.Növekedés.hu

Újra megnyitottak a Primark üzletek, az értékesítés pedig akár a 2 milliárd fontot is elérheti az év végéig – legalábbis a divatlánc tulajdonosa, az Associated British Foods szerint. Ez azonban még mindig alacsonyabb lenne 12 százalékkal az előző év azonos időszakához viszonyítva.

A négy legnagyobb Primark üzlet Birminghamben, Manchesterben és Londonban található, ezeket a bezárások miatt különösen súlyos károk érték. A Primark divatlánc tulajdonosa, az Associated British Foods szerint ugyanakkor az értékesítés a vártnál jobban alakult mióta az üzletek újra megnyíltak, de még mindig elmarad a tavalyi adatokhoz képest – számol be róla a BBC. Év végéig 2 milliárd fontos bevétellel számolnak.

Az Associated British Foods úgy fogalmazott közleményében, hogy az üzletek bezárása után az értékesítés ilyen mértékű erőssége ösztönzően hat rájuk. A legfrissebb adatok szerint a Primark elérte az eddigi legmagasabb részesedést mennyiségileg és érték szerint.

Elmondták azt is, hogy az átlagos kosárméret kezdetben lényegesen magasabb volt, mint tavaly, tükrözve a „visszafojtott” igényeket, és bár ez a teljesítmény az elmúlt hetekben csökkent, továbbra is magasabb, mint egy évvel ezelőtt.

Hozzátették, tartják magukat ahhoz az irányelvhez, miszerint a legjobb áron kínálják a termékeket. Ugyanakkor az üzletek június 15-i újbóli megnyitása előtt egyértelművé tették, hogy nem lesznek nagy leárazások.

A Primark élelmiszer-részlegeiben folytatott kereskedelem is jobban alakult, mint azt a negyedik negyedévben előre jelezték. Elmondásuk szerint az üzletek újranyitása óta egyre több tranzakciót tapasztalnak.

A Primark széles kínálattal, gyermek- és babaruházati cikkeket, női, férfiruhákat, kiegészítőket, cipőket, lábbeliket, kozmetikai termékeket is értékesít.

A legnagyobb Egyesült Királyságbéli üzlete Birminghamben található, nagyság szerint a következő pedig Manchesterben. További két Primark van a londoni Oxford Streeten is.