Varga Judit egyeztetést kezdeményez a Google vezetőivel

Hírek2021. márc. 5.MTI

Az igazságügyi miniszter Facebook-oldalán jelentette be, hogy konzultálni fog a Google, a Facebook és más nagy technológiai cégek vezetőivel.

Mindenki nagy érdeklődéssel figyeli a világban, hogyan birkóznak az országok a nagy technológiai cégekkel azért, hogy betartsák a jogszabályokat, és átlátható módon működjenek - írta Varga Judit, aki pénteken a Budapestre látogató Thierry Breton belső piacért felelős európai biztossal egyeztetett a készülő európai uniós szabályozásról. Ezzel kapcsolatban azt írta: "elfogadom a Google vezetőinek egyeztetésre történő meghívását, és hasonló konzultációkat kezdeményezek a Facebook és más technológiai óriások vezetőivel is".
A pénteki egyeztetetéssel kapcsolatban a miniszter közölte: az európai biztos örömmel értesült arról, hogy Magyarország a Digitális szabadság bizottság munkájának köszönhetően már határozott előkészítő lépéseket tett a közös európai szabályozás kialakításáért, "és kérte türelmünket a magyar törvény előrehaladásával kapcsolatban". Varga Judit arról is tájékoztatta az európai biztost, hogy "Magyarországon sem akarunk mást a nagy techcégekkel szemben, mint a törvényes, átlátható és ellenőrizhető működést". Semmi mást, mint ami a többi cégre, nagyvállalatra vagy kisvállalkozóra is vonatkozik - közölte.