Visszaküldik Nagy-Britanniába a szeméthegyet szállító hajót

Hírek2018. aug 8.Növekedés.hu

A lengyel hulladék-feldolgozó vállalatok állítólag felvásárolják a külföldről származó, újra-hasznosítható anyagokat és elégetik azokat. Lengyel hatóságok a lengyel „szemét-maffia” elleni rajtaütés során egy több, mint 1,000 tonna szemetet szállító hajóra bukkantak Gdynia város kikötőjében. A hajót, amely dokumentációja szerint újrahasznosítható anyagokat szállított, visszaküldik Nagy-Britanniába, jelentette az IAR hírügynökség. Marian Mazur, a térségi Környezetvédelmi Hivatal munkatársa arról számolt be, hogy a környezetvédelem és a vámhivatal tisztségviselőinek közös akciója keretében 45 olyan konténert vizsgáltak át, amelyek okmányaik szerint újra-hasznosítható műanyagokat és gumit tartalmaztak. „Valójában azonban a konténerek tele voltak szeméttel: papír-és konzerves dobozokra, háztartási tisztítószerek csomagolóanyagaira bukkantunk. Valamennyi mocskos, büdös és nedves volt”.  A szállítmányt, amelyet hat brit vállalat küldött két lengyel hulladék-feldolgozó cégnek, indulás előtt látnia kellett volna a lengyel környezetvédelmi hivatal képviselőjének. Szakértők szerint a lengyel hulladék-feldolgozó vállalatok felvásárolják a külföldről származó, újra-hasznosítható anyagokat és elégetik. Az üzlet nyereséges, mert az égetés jóval olcsóbb, mint az újra-hasznosításra történő feldolgozás.

SIKERSZTORIK
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Nagyon jó film lett a most díjazott Rossz versek
Először nyerte el magyar film a Monte Carlo-i Filmfesztivál fődíját: a Rossz verseket az Emir Kusturica vezette zsűri díjazta.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Ez az iphone app hozta messze a legtöbb pénzt
A Sensor Tower adatai alapján a Statista rangsorolta a legtöbb bevételt hozó Iphone alkalmazásokat: a Netflix népszerűsége töretlen, már az App Store-t is uralja.
Tech2019. jan 30.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.