Visszatért Washingtonba Donald Trump, lebegteti az újraindulását

Hírek2022. júl. 27.Növekedés.hu

Visszatért Washingtonba Donald Trump. Az előző amerikai elnök 2020-as távozása óta először mondott beszédet az Egyesült Államok fővárosában. Trump az America First Politikai Intézet kétnapos csúcstalálkozója előtti beszédében megismételte korábbi vádjait arról, hogy elcsalták a 2020-as elnökválasztást és utalt a hatalomba való visszatérés lehetőségére is - írja az Euronews.

Mindig azt mondom, hogy amikor először indultam, nyertem. Másodszorra még jobban sikerült, sok millióval több szavazatot kaptunk. Szégyen, ami történt, ezért lehet, hogy újra meg kell csinálnunk. Azaz, rendbe kell tennem az országunkat, úgy, ahogy egyszer már megtettem

Trump a tavaly január 6-án, a washingtoni Capitoliumnál történteket vizsgáló kongresszusi bizottság megállapítása szerint 3 órán át tétlenül nézte a tévében, ahogy az emberek megrohamozzák az amerikai törvényhozás épületét - írja az Euronews.

Az ügyben szeptemberben újabb kongresszusi meghallgatások várhatók.

A mostani alkalmat megelőzően Trumpot utoljára akkor látták az amerikai fővárosban, amikor elnöksége végén feleségével együtt elhagyta a washingtoni Fehér Házat.