Visszavette méltó helyét az iPhone gyártója: világelső az Apple

Hírek2024. jún. 12.Fellegi Tamás

A keddi tőzsdei kereskedésben 7 százalékot ugrott az Apple részvénye, amit szerdán újabb 5 százalékkal fejelt meg, így a Microsoftot megelőzve újra a világ legnagyobb vállalata lett.

Úgy veszik a világ immár legnagyobb tőzsdei vállalatának részvényeit, mint a cukrot: immár két nap alatt több mint 12 százalékkal drágult az Apple, így a cég értéke ezalatt közel 350 milliárd dollárral növekedett. 

A hatalmas emelkedést az Apple Intelligence, vagyis a cég önálló AI-platformjának az összes általuk gyártott készülékbe integrálása indította, így a cég most meglovagolja a mesterséges intelligenciához kötődő befektetői vásárlási hullámot is. Ezzel kedden maga mögött hagyta az eddigi elsődleges AI-kedvencet, az Nvidiát, de szerdán már a Microsoftot is maga mögé utasította 3300 milliárd dollár fölötti értékével.

Az Apple az elmúlt 10 év jó részében a világ legértékesebb vállalata volt, az elmúlt hónapokban azonban maga mögé utasította a Microsoft, majd az Nvidia is, mielőtt most visszaszerezte a megtisztelő címet.