ZÖLDKONFERENCIA - GAZDÁLKODJ OKOSAN A HULLADÉKKAL!

Hírek2018. ápr 12.Növekedés.hu

Szolnokon április 4-én ezzel a címmel tartotta idei harmadik Zöldkonferenciáját - Baja és Vasvár után - a környezettudatos nevelésről és szemléletformálásról a környezetügyért is felelős Földművelésügyi Minisztérium. Oktatási-nevelési intézmények pedagógusai kaptak meghívót a rendezvényre, melynek résztvevőit Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei közgyűlés elnöke köszöntötte, majd Dr. Kállai Mária kormánymegbízott tartott előadást, melyben elhangzott,

hogy a Föld jelenlegi állapota aggodalomra ad okot, ezért a környezettudatosságnak a rossz szokásaink eldobásával kell kezdődnie.
A környezeti nevelés érdekében olyan hatékony pedagógiai rendszer működtetésére van szükség, melyben mindenkinek van feladata. Búsi Lajos az FM zöld ipari támogatások kezeléséért felelős helyettes államtitkára a minisztérium környezettudatos szemléletformáló tevékenységének céljait és eszközeit ismertette, kiemelve, hogy a hulladék érték, gond csak a szeméttel van. A környezettudatos nevelést éppen ezért már otthon, a családban, kisgyermekkorban el kell kezdeni, hiszen senki sem születik környezettudatosnak, sem pedig szemetelőnek. Jó példát kell mutatni otthon, munkahelyen, és az iskolában is. Kump Edina hulladékcsökkentési szakértő, a Hulladékmentes.hu alapítója, azzal kezdte előadását, hogy nincs általános tipp, csak odafigyeléssel és egyedi, apró lépésekkel megvalósítható megoldások léteznek a hétköznapi takarékosságra, a szükségletek szerinti vásárlásra, a hulladékok gondos kezelésére. A délutáni program a „jó gyakorlatok” bemutatásával folyatódott, ahol lakásban, iskolában is használható komposztálót készítettek a résztvevők, megismerhették és kipróbálhatták a Replacc interaktív játszóházat és tapasztalatot cserélhettek Gulyás Sándornéval, a jászberényi Szent István körúti szakiskola Ózon Zöld Díjas pedagógusával, aki a „Talaj nyomában” címet viselő projektjét ismertette.

SIKERSZTORIK
Mit tennének a milliárdosok, ha mindenüket elvesztenék?
Bill Gates és Warren Buffett, akik egyébként hosszú ideje jó barátok, megosztották gondolataikat arról, mit tennének, ha mindenüket elvesztenék és a nulláról kellene felépíteniük az életüket.
Siker2018. ápr 28.
Vagyonokat keresnek a topmenedzserek, de milyen áron?
Ez a munka hatalmas nyomással jár – ezt pedig a magánéletüket viseli meg.
Siker2018. dec 6.
Hogyan szerezte mesés vagyonát a Rockefeller család?
Mohó, pénzéhes kapitalista vagy egy üzleti zseni, aki a semmiből építette fel magát? Rockefeller nem volt jó képességű gyerek mégis a világ leggazdagabb embere lett – miközben egy valamire mindig kínosan ügyelt.
Siker2018. júl 29.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem figyelünk eléggé a beszélgető partnerünkre.
Siker2018. nov 30.
40 éves nőként hozott létre dollármilliárdos vállalkozást
Therese Tucker feláldozta nyugdíjkori megtakarításait, hitelkártyái teljes keretét és felvett lakására egy második jelzáloghitelt is. Súlyos kockázatot vállalt, de bejött.
Siker2019. jan 11.
Egy fiatal srác 100 millió fontos sportruházati márkát rakott össze Nagy-Britanniában
Nehéz elképzelni, hogy az alapításkor 19 éves Ben Francis-nak honnan volt ideje és energiája létrehozni és vezetni a Gymshark-ot.
Siker2018. okt 18.