ZÖLDKONFERENCIA - GAZDÁLKODJ OKOSAN A HULLADÉKKAL!

Hírek2018. ápr 12.Növekedés.hu

Szolnokon április 4-én ezzel a címmel tartotta idei harmadik Zöldkonferenciáját - Baja és Vasvár után - a környezettudatos nevelésről és szemléletformálásról a környezetügyért is felelős Földművelésügyi Minisztérium. Oktatási-nevelési intézmények pedagógusai kaptak meghívót a rendezvényre, melynek résztvevőit Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei közgyűlés elnöke köszöntötte, majd Dr. Kállai Mária kormánymegbízott tartott előadást, melyben elhangzott,

hogy a Föld jelenlegi állapota aggodalomra ad okot, ezért a környezettudatosságnak a rossz szokásaink eldobásával kell kezdődnie.
A környezeti nevelés érdekében olyan hatékony pedagógiai rendszer működtetésére van szükség, melyben mindenkinek van feladata. Búsi Lajos az FM zöld ipari támogatások kezeléséért felelős helyettes államtitkára a minisztérium környezettudatos szemléletformáló tevékenységének céljait és eszközeit ismertette, kiemelve, hogy a hulladék érték, gond csak a szeméttel van. A környezettudatos nevelést éppen ezért már otthon, a családban, kisgyermekkorban el kell kezdeni, hiszen senki sem születik környezettudatosnak, sem pedig szemetelőnek. Jó példát kell mutatni otthon, munkahelyen, és az iskolában is. Kump Edina hulladékcsökkentési szakértő, a Hulladékmentes.hu alapítója, azzal kezdte előadását, hogy nincs általános tipp, csak odafigyeléssel és egyedi, apró lépésekkel megvalósítható megoldások léteznek a hétköznapi takarékosságra, a szükségletek szerinti vásárlásra, a hulladékok gondos kezelésére. A délutáni program a „jó gyakorlatok” bemutatásával folyatódott, ahol lakásban, iskolában is használható komposztálót készítettek a résztvevők, megismerhették és kipróbálhatták a Replacc interaktív játszóházat és tapasztalatot cserélhettek Gulyás Sándornéval, a jászberényi Szent István körúti szakiskola Ózon Zöld Díjas pedagógusával, aki a „Talaj nyomában” címet viselő projektjét ismertette.

SIKERSZTORIK
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Nagyon jó film lett a most díjazott Rossz versek
Először nyerte el magyar film a Monte Carlo-i Filmfesztivál fődíját: a Rossz verseket az Emir Kusturica vezette zsűri díjazta.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Ez az iphone app hozta messze a legtöbb pénzt
A Sensor Tower adatai alapján a Statista rangsorolta a legtöbb bevételt hozó Iphone alkalmazásokat: a Netflix népszerűsége töretlen, már az App Store-t is uralja.
Tech2019. jan 30.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.