Zsinórban hetedszer lett az OTP a legjobb magyar privátbanki szolgáltató

Hírek2019. nov. 12.Növekedés.hu

Idén sorozatban hetedik alkalommal választotta a The Banker magazin az OTP Bankot a legjobb privát banki szolgáltatónak Magyarországon. A bíráló bizottság a pénzügyi mutatók alakulása és a szolgáltatások színvonala mellett az innovációkat is értékelte.

Ismét az OTP Bank vagyonkezelési üzletága vehette át a legjobb hazai privátbanknak járó elismerést a mértékadó Financial Times gazdasági lapcsoporthoz tartozó The Banker magazin és a Professional Wealth Management című szakfolyóirat által szervezett Global Private Banking Awards Gálán.

A neves szakmai bíráló bizottság részletesen elemezte a bankok pénzügyi teljesítményét, hatékonyságát és piaci részesedésének alakulását.

„Az OTP privát banki üzleti modelljének tartós versenyképességét jelzi, hogy növekedési dinamikája az elmúlt 10 évben – a piacot meghaladóan – 13% volt, idén 20% felett várható, piaci részesedése pedig 35% feletti. Több mint 23 ezer ügyfél, 2000 milliárd forintot meghaladó vagyonát kezeljük. Az OTP Bank dominanciája eközben nem csak a legmódosabb ügyfelek vagyonkezelése terén érhető tetten, hiszen a kiemelkedő privát banki teljesítmény mellett a dinamikusan növekvő, teljes likvid háztartási megtakarítási piacon is 32% körüli részesedéssel bírunk” – mutatott rá Takács András, az OTP Bank Vagyonkezelési és Megtakarítási Igazgatóságának ügyvezető igazgatója.

Az elmúlt tizenkét évben összesen 16 rangos nemzetközi elismerésben részesült az OTP Banksoport hazai vagyonkezelési üzletága, ezen felül immár másodszor nyerte el a legjobb ukrán privát banknak járó díjat.

Az OTP Private Banking szolgáltatásai Magyarország közel 35 pontján, 170, magasan képzett privát banki tanácsadó segítségével vehetők igénybe. Bővebb információk a szolgáltatásról a hitelintézet honlapján találhatók.