Zuhanykabin vagy kád - mi kerüljön a fürdőszobába?

Hírek2021. júl. 15.Növekedés.hu

A zuhany vagy a kád az ideális megoldás? Alaposan át kell gondolni mindkét lehetőség előnyeit és hátrányait. Amennyiben erre nem kerül sor időben, az újabb átalakítás felesleges plusz kiadást eredményez, amit jobb elkerülni. Az alábbi tanácsokkal igyekszünk segíteni a megfelelő döntés meghozatalában. Elsősorban azt kell megnézni, hogy mekkora a fürdőszoba. Amennyiben tágas, bátran választható kád, sőt, az igazán nagy méretű helyiségek esetén akár választható mindkettő, kád és zuhany is. Ha kicsi a fürdő, akkor nincs mit nagyon átgondolni, hiszen ebben az esetben csupán a zuhanyzó fér el kényelmesen.

Zuhanykabin vagy kád - melyik a gazdaságosabb?

Arra a kérdésre, hogy melyik a gazdaságosabb megoldás, a többség azonnal rávágja, hogy természetesen a zuhanykabin, hiszen kevesebb vizet fogyasztunk zuhanyzás közben. Valójában ez nem ennyire egyértelmű. Inkább egyénfüggő, hogy melyik a gazdaságosabb, hiszen egyénenként eltér, hogy ki mennyi időt tölt a zuhany alatt, illetve a kádban.

Nem csak a rendelkezésre álló teret, illetve az egyénenként eltérő vízfogyasztást kell figyelembe venni a döntés során. Legalább ennyire fontos, hogy van-e idősebb családtag vagy kisgyerek a családban. Az idősebbek számára kényelmesebb megoldást nyújt a zuhanykabin, mely egyszerűen biztonságossá tehető csúszásgátlóval. A kisgyermekek esetében azonban a kád bizonyul jó választásnak, hiszen leegyszerűsíti a fürdetést.

Napjainkban már tényleg zavarba ejtő a választék

A zuhanykabinok előnye, hogy szinte bármilyen fürdőszobába beilleszthetőek és gazdaságosabbak, ha nem töltünk a zuhany alatt sok időt. A kényelmes fürdők szerelmeseinek továbbra is a kád lesz az ideális választás, ha kellően nagy méretű hozzá a fürdőszoba. Ráadásul bonyolódik a helyzet, hiszen nem elegendő azt eldönteni, hogy kád vagy zuhany, hanem arra is időt kell szánni, hogy a megfelelő funkciókkal ellátott darabok legyenek kiválasztva.

Manapság már tényleg széles a választék, hiszen választható funkció például a hidromasszázs, az FM rádió, és még telefonálni is lehet fürdés vagy zuhanyzás közben a telefonfogadási lehetőségnek köszönhetően. Érdemes szétnézni a Zuhanykabin.hu nyújtotta lehetőségek között.

Zuhanykabint és kádat is szeretne a család – mi a megoldás?

Természetesen előfordulhat, hogy nem sikerül választani. Zuhanykabint és kádat is szeretne a család. Ebben az esetben két lehetőség van. Az egyik a költségesebb és helyigényesebb megoldás, miszerint mindkettő bekerül a fürdőszobába. A másik megoldás pedig egy fürdőkád zuhanyfallal vagy paravánnal kiegészítve.

Utóbbiak is könnyen tisztán tarthatóak és széles választékban kaphatóak, szóval könnyen megtalálható köztük a fürdőszobához leginkább illő változat. Ráadásul a zuhanyfallal vagy kádparavánnal ellátott fürdőkádak minden élethelyzetben lehetővé teszik a fürdés és a zuhanyzás lehetőségét.(X)