A cég, ahol a főnök nem engedi leülni az értekezleten

HR2019. aug. 21.Növekedés.hu

Richard Branson, a Virgin Group alapítója arra törekszik, hogy a különböző céges értekezleteken ne lehessen leülni. Ezzel a módszerrel ugyanis elérhető, hogy a meeting résztvevői ne össze-vissza fecsegjenek, hanem a lényegről beszéljenek.

Huntley Ritter, a USeek interaktív reklámcég vezérigazgatója a Business Insidernek beszélt arról, hogy milyen volt dolgoznia Richard Bransonnal, a Virgin Group alapítójával, amikor a cégcsoportnál kereste kenyerét 2011 és 2016 között. 

A Virgin Group televíziós és szórakoztatóipari cégénél, a Virgin Produced-nál vezető beosztásban eltöltött évei alatt Ritter megtapasztalhatta, hogy a közel ötmilliárd dolláros vagyonnal bíró Branson a céges értekezleteken nem engedte leülni a résztvevőket.

Ez egy zseniális húzás volt. Ha ugyanis állsz, akkor nem fecsegsz sokáig, nem bonyolódsz elhúzódó beszélgetésekbe” – mondta Ritter. 

Nem Branson az egyedüli milliárdos cégvezető, aki nem rajong a nagy meetingekért. Elon Musk a Tesla munkavállalóinak szóló elhíresült mondásában úgy fogalmazott,

hogy meneküljenek az olyan értekezletekről, ahol sokan vannak, illetve ha nem tudnak valamit hozzátenni az adott értekezlethez, akkor nyugodtan távozzanak a meetingről.

Az Amazon vezérigazgatója, a világ leggazdagabb emberének számító Jeff Bezos pedig a „két pizza” szabályt alkalmazza, ami úgy szól: sose menj olyan értekezletre, ahol két pizzából nem laknak jól a résztvevők.