A legnevetségesebb elbocsátási indokok

HR2018. okt 26.Növekedés.hu

Netán narancssárga inget vett fel vagy túl sok nagybetűt írt? Ki van rúgva! Összeszedtünk néhányat a legfurcsább elbocsátási indokok közül.

Az soha nem mulatságos, ha valakit elbocsájtanak. Viszont, ha nevetséges indokkal menesztenek valakit, az ember akaratlanul is, de elfojt egy gúnyos mosolyt.

Inhalátorra volt szüksége

Mivel az asztmája miatt légzési nehézségekkel küzdött, az egykori New Jersey-i gyárban dolgozó „J.D." megkérte az igazgatót, hadd menjen haza az inhalálókészülékéért, amely mindössze három mérföldre volt a munkahelyétől. A vezető erre elbocsájtotta a férfit. J.D nem hagyta annyiban és beperelte a céget, amelynek eredményeképp 45 ezer dolláros kártérítést kapott.  

Narancs színt viselt

Floridában történt egyszer, hogy 14 alkalmazottat kirúgtak egy ügyvédi irodától, azzal az indokkal, hogy narancssárga volt az ingük. A dolog mögött egy humoros elgondolás állt: amolyan tradícióvá vált, hogy minden hónapban azon a pénteken, amikor fizetést kaptak, ebbe a színbe öltöznek. Az új vezetés azonban ezt nem nézte jó szemmel, sőt, egyenesen azt gondolták, hogy ez tiltakozás ellenük. Később persze kiderült, hogy ezt a hagyományt már több hónapja űzték, és senki sem szólt nekik – egészen addig. A 14 alkalmazott közül nyolcan szövetségi panaszt nyújtottak be.

Túl sok nagybetűt írt

Ha mondatot kezdünk, vagy valami fontosat szeretnénk kiemelni, nagybetűt használunk. Az új-zélandi Vicki Walker azonban súlyos következményekkel szembesült, amikor jóhiszeműen csupa nagybetűvel írt egy e-mailt. Az ominózus levélben, amelyben a kollégáknak magyarázta, hogyan kell kitölteni bizonyos űrlapokat, sok nagybetűt ráadásul a piros színt is segítségéül hívta. Miközben csak jót akart, a vezetőknek nem tetszett a levél stílusa és formázása, így kirúgták. Később a hölgy 17 ezer dollár kártérítést kapott.

Egy szelet sajtot is fel kellett volna számolnia

Egy hollandiai McDonald’s-ban egy alkalmazott eladott a munkatársának egy hamburgert, aki aztán kért egy szelet sajtot is. A McDonald's amikor értesült az esetről, kirúgta az alkalmazottat, mondván, egy hamburger helyett sajtburgert kellett volna kifizetnie a vendégnek. Az ügy végül a bíróságra jutott és a gyorsétterem-láncot arra utasították, hogy a kirúgott munkásnak több mint 4 ezer euró kártérítést fizessen.

Obama újraválasztásáért

2012-ben Barack Obama amerikai elnök újraválasztását követő napon egy Las Vegas-i vezérigazgató 22 embert rúgott ki az akkor 114 fős csapatából, előzetes bejelentés nélkül. Amikor kérdőre vonták, azt állította, hogy „a választásoknak következményei vannak” és „túl kell majd élnie.” Hogy mit ért ez alatt pontosan, azt nem árulta el.

Elhagyta a posztját, hogy életet mentsen

Miután a 21 éves vizimentő, Tomas Lopez észrevette, hogy egy idősebb ember fuldoklik nem messze tőle, de a rábízott területen kívül és elindult, hogy megmentse. Miután szerencsére sikeresen kimentette a férfit, Lopezt kirúgták, mivel elhagyta a kijelölt területét. Röviddel ezután visszahívták, mondván a pillanat hevében döntöttek. A fiú visszautasította az ajánlatot, meglepetésére viszont nem sokkal ezután kitüntették bátor tettéért.

(via Entrepreneur)

SIKERSZTORIK
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Így osztja be idejét a világ leggazdagabb embere
Jeff Bezos szerint szükség van nagy ívű, hosszú távú víziókra, azonban időnk, energiánk túlnyomó részét rövid távú, 2-3 évre vonatkozó célkitűzésekre kell összpontosítani.
Siker2019. márc 17.
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
100 éve nem volt ekkora vagyonuk az amerikai ultragazdagoknak
Ijesztő: ilyen arányokra utoljára az 1920-as évek végén, még a nagy gazdasági világválság kitörése előtt volt példa.
Pénzügyek2019. feb 26.
Ezek a legkedveltebb nászutas célpontok
A rangsor első helyére a görögországi Santorini került, nem véletlenül, hiszen a lenyűgöző kék-fehér épületeiről híres vulkanikus sziget Görögország egyik legszebb turisztikai célpontja. Mutatjuk a többit is.
Hírek2019. márc 15.