Ezek a legelterjedtebb hamis mítoszok a karrierváltásról

Siker2018. nov 7.Növekedés.hu

Kis változtatást tervezünk a karrierünkben, vagy teljesen más irányt vennénk? Összegyűjtöttük a legelterjedtebb mítoszokat, amelyek a karrierváltással kapcsolatban felmerülnek. A becslések szerint életünk során átlagosan körülbelül 5-7 alkalommal változtatunk a pályafutásunk irányán. Arról viszont nem létezik egységes meghatározás, hogy pontosan mi minősül karrierváltásnak. Ugyanazon a területen dolgozunk tovább, de egy másik iparágában? Egy vállalkozás tulajdonosai vagyunk, és ugyanabba a munkába is be kell tanulnunk, amit a beosztottjaink végeznek? Vagy csak a radikális lépések számítanak váltásnak? Íme a legnépszerűbb mítoszok, melyeket az emberek a karrierváltásról hisznek – és a valóság mögötte.

Létezik egy módszer, ami mindenkinél működik?

Számtalan motivációs könyv jelent már meg, amelyek segítségünkre lehetnek, ha változtatni szeretnénk az életünk bizonyos területein, beleértve a karrierváltást is. Viszont érdemes megjegyezni: ami valakinél működik, nem biztos, hogy nekünk is fog. Például elkezdhetünk egy vállalkozást a jelenlegi munkánk mellett, viszont vannak olyan cégek, amelyek kifejezetten tiltják az ehhez hasonló magánakciókat. Nem arról van szó, hogy ez rossz tanács lenne, sőt. Egyszerűen nem minden munkaterületen alkalmazható ugyanaz a módszer.

Gyors felmondás

Van, aki olyan szerencsés, hogy miután eldöntötte, valami másra vágyik, meg is találja a neki megfelelő pályát, csak felmond, és máris karriert váltott. A legtöbb ember számára azonban mindez nem ilyen egyszerű. Általában hosszú időbe telik, míg tisztán körvonalazódik a tervünk, majd rendszerint nehézségbe ütközünk: nehéz otthagyni eddigi munkahelyünket, nem vagyunk biztosak a másik szakmában, elbizonytalanodunk, hogy tényleg megéri-e feladni mindent az ismeretlenért. A leggyorsabb módja annak, hogy megtaláljuk, mit is szeretnénk igazából csinálni, hogy kipróbáljuk azt, ami a legjobb ötletnek tűnik: nem kell rögtön felmondani, belekóstolhatunk az új kihívásba a munkánk mellett, vagy egy esti kurzusra is beiratkozhatunk, hogy előkészítsük a terepet a váltáshoz.

Elég a pénzügyi kiegyensúlyozottság

 Bár határozottan megkönnyíti a dolgot, ha pénzügyileg kiegyensúlyozottak vagyunk, esetleg elegendő megtakarított pénzzel rendelkezünk, általában nem a pénzügyi helyzetünk dönt a karrierváltásról. Lehet, hogy jól keresünk jelenlegi szakmánkban, mégsem szeretjük. A probléma ugyanaz, mint a keveset keresők esetében: nehéz megfogalmazni az új célokat. Ehhez elegendő információra van szükségünk, amit leginkább a kapcsolatrendszerünkön keresztül tudunk gyűjteni.

A vállalkozás-indítás legapróbb részleteivel is tisztában kell lenni

A legtöbb embernek fogalma sincs, hogyan kell elindítani, működtetni egy vállalkozást, így meg kell tanulnia a folyamatot. Ez a mai világban szintén nem kivitelezhetetlen: munka mellett is meg lehet tanulni, hogyan építhetünk fel egy sikeres vállalkozást. A tudás hiánya néha inkább előny lehet, mint hátrány, főleg ha a túl sok félelem akadályozhat minket.  

(via Entrepreneur)

SIKERSZTORIK
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Nagyon jó film lett a most díjazott Rossz versek
Először nyerte el magyar film a Monte Carlo-i Filmfesztivál fődíját: a Rossz verseket az Emir Kusturica vezette zsűri díjazta.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Ez az iphone app hozta messze a legtöbb pénzt
A Sensor Tower adatai alapján a Statista rangsorolta a legtöbb bevételt hozó Iphone alkalmazásokat: a Netflix népszerűsége töretlen, már az App Store-t is uralja.
Tech2019. jan 30.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.