A MET Csoport új vezérigazgatót nevezett ki spanyol leányvállalata élére

HR2023. feb. 9.Növekedés.hu

A MET Csoport Ángel Crespót nevezte ki a spanyolországi leányvállalata, a MET Energía España vezérigazgatói posztjára.

A több mint húszéves tapasztalattal rendelkező

Ángel Crespo komoly szakmai tudást szerzett a spanyol földgáz- és villamosenergia-piacon, ami biztosíték arra, hogy a MET továbbra is stabil és versenyképes gáz- és villamosenergia-ellátást nyújtson a spanyol ügyfeleknek (köztük háztartásoknak, vállalkozásoknak és nagyipari felhasználóknak), valamint kezelje az energiaellátási kockázatokat a jelenlegi bizonytalan és változékony környezetben.

A MET Csoport 2018 óta van jelen Spanyolországban,

LNG-szállítmányokkal és diverzifikált európai energiaportfóliójával, hatékony és versenyképes szolgáltatást nyújtva a spanyolországi végfogyasztóknak.

Ángel Crespo korábban a Union Fenosa Gas, az Alpiq, a MIBGAS és a Molgas Energy Holdings vállalatoknál dolgozott.

A szakember évek óta tagja a Spanyol Gázipari Szövetség, a Sedigas felügyelőbizottságának is.

Nagyon örülünk, hogy Ángel csatlakozott a csapatunkhoz, és mostantól ő vezeti spanyolországi leányvállalatunkat. Szaktudásával, helyismeretével, valamint a gáz- és villamosenergia-piacon szerzett tapasztalatával a MET továbbra is hatékonyan tudja kiszolgálni spanyol ügyfelei igényeit– mondta Lakatos Benjamin, a MET Csoport elnök-vezérigazgatója.

MET Csoport

A svájci központú MET Csoport európai

integrált energiavállalat, tevékenysége és vagyona kiterjed a földgáz- és az árampiacra is.

Leányvállalatai révén 13 országban van jelen, 27 ország gázpiacán és 22 nemzetközi kereskedelmi ponton aktív. A cégcsoport konszolidált árbevétele 2021-ben 18,1 milliárd euró volt, a kereskedett gázmennyiség 55 milliárd köbméter, a kereskedett villamosenergia pedig 50+ TWh.