Béremelést jelentett be az Auchan: ennyit keresnek most az áruházlánc dolgozói 

HR2023. jan. 25.MTI

Fix alapbéremelést hajt végre az Auchan Magyarország - közölte az áruházlánc.

Eszerint januártól valamennyi teljes munkaidőben foglalkoztatott munkatársának bruttó 32 000 forintos béremelést ad a cég.

Ezzel a legtöbb munkatársat foglalkoztató régiókban a szakképzettséget nem igénylő áruházi pozíciókban a jövedelem havonta bruttó 380 000 forinttól 476 000 forintig terjedhet az idén, a szakképzettséget igénylő munkakörökben pedig a szakértői bónusszal a havi bruttó 510 000 forintot is elérheti - ismertették. 

Hozzátették: az alapbérnövelést cafeteria- és vásárlási kedvezmény-emeléssel egészíti ki a vállalat.

Az eddigi 5 százalék kedvezmény helyett 12 százalékot biztosít a munkatársainak, továbbá július 1-jétől a cafeteria jelenlegi összege a duplájára emelkedik, amennyiben a vállalat eléri az előre kitűzött gazdasági eredményeket.

A közleményben hangsúlyozzák: a legtöbb munkatársat foglalkoztató régiókban a szakképzettséget nem igénylő áruházi pozíciókban az alapbérek januári emelkedésével és a megnövelt juttatások optimális kihasználásával közel 20 százalékos jövedelemnövekedést lehet elérni, ez a tavaly januárihoz képest átlagosan bruttó 57 200 forintos többletet jelent.

Az Auchan 19 hiper- és 5 szupermarketet üzemeltet Magyarországon.

A nyilvános cégadatok szerint az Auchan Magyarország Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. értékesítésének nettó árbevétele 2021-ben 354 milliárd forint, egy évvel korábban 356 milliárd forint volt.

Az adózott eredmény 8,1 milliárd forintra nőtt 2021-re a 2020. évi 6,6 milliárd forintról.