Biden szóvivője: ez a legjobb karriertanács, amit valaha kaptam

HR2021. ápr. 21.B.F.

A 42 éves Jen Psaki jelenleg a Fehér Ház 34. szóvivőjeként dolgozik Biden elnöksége alatt. Nem először végzi a munkát ekkora nyomás alatt, korábban különböző vezető sajtó- és kommunikációs posztokat töltött be Obama elnöksége idején. Psaki elárulta, mi volt a leghasznosabb tanács, amit a karrierje során kapott.

Psaki a karrierje során számtalan jó tanácsot kapott, de egy kiemelkedik közülük, amelynek segítségével többek között legyőzte az imposztor szindrómát (azaz amikor nem hiszünk magunkban és folyton megkérdőjelezzük, hogy valóban megérdemeljük-e mindazt, amit elértünk), és több nagyobb kihívást jelentő feladatot is sikeresen teljesített.

A CNBC Make It-nek elmondta, hogy a legjobb karriertanácsot Robert Gibbs, a Fehér Ház egykori sajtótitkárától kapta, amikor csatlakozni akart a 2012-es kampányhoz, hogy az akkori elnökkel, Obamával utazzon.

Azt mondtam neki, hogy annyira megszoktam, hogy van egy idősebb személy, aki eligazítja, vagy felkészíti őt az interjúkra vagy tájékoztatja a sajtót

- mondja Psaki.

Ő erre azt mondta nekem: ha aszerint cselekszel, mintha oda tartoznál, egy bizonyos ponton az emberek hinni fognak neked.

Forrás: Flickr.com

Psaki munkatapasztalata elegendő volt ahhoz, hogy Joe Biden elnök közvetlenül felkérje, hogy csatlakozzon az adminisztrációhoz. Eleinte habozott, hogy elvállalja-e az igen nagy nyomással járó munkát, nagyrészt azért, mert egy 2 és egy 5 éves kisgyermeke van.

Psaki viszonylag hosszan fontolgatta az ajánlatot, elmondása szerint sokáig gondolkozott azon, hogy milyen hatással lenne a gyermekei számára az állás.

Ez egy nehéz időszak, a Coviddal és a normális élet hiányával. Az járt a fejemben, hogy ez tényleg a megfelelő idő? De nem tudhatod, hogy fel fog-e merülni újra a lehetőség.

Az új munkája első hónapjaiban Psaki az átláthatóságon, azon belül pedig azon munkálkodott, hogy helyrehozza a Fehér Ház és a sajtó, valamint a nyilvánosság és a Fehér Ház közötti kommunikációt. Jennifer „Jen” Psaki a kollégái szerint nagyon barátságos, mindig önmagát adja, és nagyon keményen dolgozik.

Ma Psaki a Biden-Harris adminisztráció kizárólag hölgyekből álló kommunikációs csapatának meghatározó tagja.

A történelem során egyébként először a Fehér Ház vezető kommunikációs szerepeit teljes egészében nők töltik be.