Családbarát Munkahely védjegyet kapott az EXIM Magyarország

HR2023. jún. 6.Növekedés.hu

Ünnepélyes átadón vette át június 6-án az EXIM Magyarország a Családbarát Hely tanúsítványát a Családbarát Magyarország Központ székhelyén. A szervezet számos, vállalati kultúrát fejlesztő intézkedésével folyamatosan arra törekszik, hogy munkavállalói elégedettségét és jóllétét növelje, amelyet most a védjeggyel is elismertek. A szervezet kiemelkedő értékeléssel zárta a cím elnyeréséhez kapcsolódó auditvizsgálatot, így két éven át jogosulttá vált a védjegy használatára.

Június 6-án ünnepi ceremónia keretein belül vette át az EXIM Magyarország a Családbarát Munkahely védjegy tanúsítványt, az eseményen Dr. Beneda Attila, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családügyekért felelős helyettes államtitkára adta át a védjegyet igazoló plakettet Schubauer Krisztina, az EXIM Magyarország HR, Marketing és kommunikációs ügyvezető igazgatójának.

Idén az EXIM Magyarország az üzleti céljai megvalósítása mellett kiemelt hangsúlyt szentel a vállalati értékek új alapokra helyezésére. Az elmúlt közel egy évben az EXIM több szervezeti kultúrát érintő projekt mellett számos családbarát munkáltatói intézkedéssel és szolgáltatással segítette elő dolgozói elégedettségének és jóllétének a növelését.

A cím elnyerésének a feltétele egy többkörös, hivatalos auditon való sikeres részvétel volt, a folyamat során a Családbarát Magyarország Központ bizottsága az EXIM családközpontúságát tanulmányozta, a szigorú követelményeket támasztó vizsgálaton az EXIM a kijelölt ponthatár felett teljesített. Az értékelés során döntő jelentőséggel bírt az intézménypárosnál meglévő széles körű, családbarát juttatási csomag. Az EXIM Magyarország rugalmas munkaidő-beosztást kínál a dolgozói számára, valamint az atipikus- és részmunkaidős foglalkoztatási formát is támogatja, ezzel is hozzájárulva a kisgyermekes kollégák hatékony időbeosztásának kialakításához. A családok iskolakezdési- és nyaralási támogatásban is részesülnek az EXIM jóvoltából, preventív egészségügyi vagy sportolási szolgáltatásokat vehetnek igénybe, továbbá csatlakozhatnak a szabadidőt és rekreációt támogató EXIM Túra- és Sport Egyesülethez, illetve különböző mentálhigiénés támogatásokhoz is. Ezenkívül többletponttal jutalmazták a csoportos élet- és balesetbiztosítás meglétét, a születési- és várandóssági segélyt, valamint a kismamáknak szervezett felkészítő programot is.

Ebben az évben indult útjára az EXM Spirit kezdeményezés is, amelynek célja a EXIM munkatársi identitásának, együttműködésének és elköteleződésének az erősítése, amely egyrészt jelenti számos belsős, vállalati közösségi esemény szervezését, másrészt pedig egy teljesen új, belső kommunikációs platform bevezetését is. Az EXIM Spirit számos olyan lehetőséget, programot hordoz magában, amelyek a munkatársak mentális, lelki és testi megújulását, felfrissülését támogatja, függetlenül attól, hogy ki családos és ki nem. A Családbarát Munkahely védjegy használatára az EXIM Magyarország a következő két évben lesz jogosult.

Az EXIM Magyarországnál 50% felett van a női munkatársak aránya, 35% a női vezetők aránya, amely az EU-s és a hazai iparági benchmark számoknál is magasabb. Emellett a mai világban az egyedüli állandó, hogy folyamatos változás vesz minket körül. Ezek mind olyan külső és belső tényezők, adottságok, amelyek mindennap arra ösztönöznek minket, hogy olyan értékteremtő, emberközpontú szervezeti kultúrát alakítsunk ki, amelyben tudatosan helyezünk hangsúlyt a családbarát szemléletre, munka és magánélet egyensúlyára,  valamint a munkavállalói jóllét növelésére, amely azt biztosítja számunkra, hogy a jövőben is stabil és megbízható munkáltató lehessünk. Mindezen célok eléréséhez számos lehetőséget biztosítunk a munkatársak számára, amelyből akár szabadon is választhatnak, illetve a szervezeten belül dedikált felelősei vannak a munka-magánélet közötti egyensúly megteremtésének, akik folyamatosan keresik az újabb megoldásokat, amely a családközpontú működésünket tovább támogatja. A védjegy elnyerése egy fontos visszajelzés számunkra arról, hogy jó úton haladunk.

 – mondta el a minősítés elnyerése kapcsán Schubauer Krisztina, az EXIM Magyarország HR, marketing és kommunikációs ügyvezető igazgatója.


A Családbarát Hely tanúsító védjegy 2019-ben jött létre azzal a törekvéssel, hogy ösztönözze a hazai cégeket a családbarát vállalati értékrendjük erősítésére és ezáltal teret adjon, hogy a szervezetek hivatalos úton is nyilvánossá tehessék a családfókuszú munkahely kialakítása melletti elhatározásukat.