Az Erste adta el az Atenornak a Tóváros melletti területeket, 1326 új lakást terveznek felépíteni

Ingatlan2021. feb. 18.Növekedés.hu
A rovat támogatója:

Az Erste Ingatlan Kft. értékesítette az Atenornak a Tóváros lakópark mellett található 8,2 hektáros telekcsoportot, ahol a belga tőzsdei társaság 1326 lakás átadását tervezi nyolc ütemben. A telekcsoport iránt szinte az összes, a hazai lakóingatlan-fejlesztésekben érdekelt társaság érdeklődött, az Atenor számára pedig ez jelenti a belépőt erre a piacra Magyarországon.

A napokban írta alá az Atenor Hungary Kft.-vel a Budapest XI. kerületében, a Tóváros lakópark mellett található 8,2 hektáros telekcsoport adásvételéről szóló megállapodást az Erste Ingatlan Kft. Az Erste Bank Hungary Zrt. 100 százalékos tulajdonában álló, ingatlankezeléssel és -értékesítéssel foglalkozó cég ezzel az 57 hektáros ecseri JYSK telekeladás után újabb nagy volumenű telekértékesítési tranzakciót hajtott végre.

Az Atenor a napokban jelentette be, hogy megjelenik a lakóingatlan-fejlesztések piacán és a Tóváros elnevezésű új projektben 1326 lakást alakítanak ki nyolc ütemben. A fejlesztés értéke 150-160 millió euró.

Az első ütem átadása 2022 nyarán várható, amely 3-4 épületet és épületenként 30-40 lakást jelent. Ezt követően évente 100-150 további lakást terveznek átadni és értékesíteni.

A telekvásárlással a nemzetközi Atenor cégcsoportnál található, fejlesztés alatt álló európai projektek száma elérte a harminckettőt. Jelenleg Magyarországon négy irodafejlesztési projekten dolgoznak, ezek összesen 258 ezer négyzetmétert tesznek ki. A Tóváros lakóprojekt további 92 ezer négyzetmétert jelent.

"Az előnyös jogszabályi változásoknak köszönhetően a piac érdeklődése láthatóan megnövekedett, így aktívabb marketinggel jelentünk meg az ősz folyamán. Az értékesítési szándék bejelentését többfordulós pályáztatás és tárgyalássorozat követte. Örömünkre szolgál, hogy az Atenor a segítségünkkel jelenhet meg a magyarországi lakóprojekt-fejlesztési piacon. A terület igazán különleges lokációval rendelkezik, zöld környezetben található, ugyanakkor autóval és tömegközlekedéssel gyorsan elérhető a belváros"

– mondta dr. Gégény Andrea, az Erste Ingatlan Kft. ügyvezetője.

"Az értékesítési folyamat rendkívül gyors, hat hónapos átfutási idejét különlegessé teszi, hogy mindezt a jelenlegi pandémiás helyzetben, 90 százalékos home office arány mellett értük el. A száz százalékos eredményért ezer köszönet a tender iránt aktív érdeklődést mutató minden szereplőnek: a hazai lakóingatlan-fejlesztő társaságok szinte teljes körének fantáziáját megmozgatta ugyanis ez a telekcsoport"

– tette hozzá Dávoti Zsolt, a terület senior asset managere.