Netrisk: újabb vihar, egyre többen érdeklődnek a lakásbiztosítások iránt

Ingatlan2023. aug. 31.Növekedés.hu
A rovat támogatója:

A hét elején az ország számos részét elérő vihart követően megnőtt a biztosítások iránt érdeklődők száma a Netrisknél. Lakásbiztosítást 4 százalékkal többen kötöttek mint egy héttel korábban, közel 33 ezer forintos átlagdíjért. Cascobiztosításokra pedig 24 százalékkal kalkuláltak többen.

A kánikulát leváltó hidegebb időjárással járó viharok, felhőszakadás az ország több régiójában, vármegyéjében munkát adott a katasztrófavédelem munkatársainak és a tűzoltóknak. Csakúgy, mint a korábbi, augusztus közepén pusztító szeles, csapadékos időjárás. Sok esetben a tetőket rongálta meg a szél, de számos helyen fák dőltek ki. A biztosítóknál ilyenkor megugrik a kárbejelentések száma, a másik oldalról pedig sokan a vihar miatt új lakásbiztosítás után néznek, amelyek a meglévőnél szélesebb körű védelmet nyújthatnak - derül ki a Netrisk friss összeállításából.

A hét elején számos települést elérő vihar után a lakásbiztosítások iránt érdeklődők száma 21 százalékkal nőtt az egy héttel korábbihoz képest. A konkrét lakásbiztosítási szerződéskötők száma pedig 4 százalékkal nőtt augusztus 22-ről 29-ére. Az átlagdíj majdnem 33 ezer forint volt. A mostani növekedés egy magasabb bázishoz képest történt, hiszen az augusztus eleji viharok után egyébként is többen kötöttek lakásbiztosítást.

A cascobiztosítások is lendületet kapnak a zord napok után, utóbbiakra 24 százalékkal kalkuláltak többen a Netrisk oldalain, az átlagdíj majdnem 153 ezer forint lett.

Besnyő Márton, a Netrisk ügyvezető igazgatója elmondta: „Az elmúlt időszakban jól látszik, hogy a viharok után sokan kapcsolnak és új biztosítást kötnek a lakásukra. Ez indokolt lehet, mivel a korábbi, gyakran 5-10 vagy akár 15-20 évvel ezelőtti biztosítás egyrészt alacsonyabb ingatlanértékre szól és hiányozhatnak olyan kiegészítő biztosítások, amelyek például napelemek megrongálódására nyújtanak fedezetet.”