Hatvan milliárdból fejleszthetnek a hazai kkv-k

KKV Lehetőség2018. okt 7.Növekedés.hu

Ingyen hitel a kisvállalkozások versenyképességének fejlesztésére. Jelentősen, akár egy százalék feletti mértékben is hozzájárulhatnak a magyar gazdaság összteljesítményének növekedéséhez a mikro-, kis- és középvállalatok által végrehajtott fejlesztések, korszerűsítések, amelyek e cégek fejlődési lehetőségeit bővítik. Egy vállalkozás technológiai fejlettsége ma már a versenyképesség egyik legfontosabb fokmérője, megkerülhetetlen a cég növekedése szempontjából. Külső források bevonása nélkül gyakran nullára csökken a további fejlődés, a korszerűsítés, a hatékonyságnövelés – vagyis a versenyképesség megtartásának – esélye. Szeptember eleje óta ugyanakkor éppen ilyen fejlesztésekre juthatnak hitelhez mikro-, kis- és középvállalkozások, nulla százalékos kamattal a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) uniós finanszírozású 60 milliárd forint keretösszegű programjában. A források célja a vállalkozások technológiai eszközbeszerzésének és korszerűsítésének, valamint korszerű termék- és szolgáltatásfejlesztési képességének támogatása, a vállalkozások technológiai felkészültségének javítása, a korszerű termék- és szolgáltatásfejlesztési képesség megteremtése és bővítése.  „Az MFB folyamatosan gyűjti a vállalkozások visszajelzéseit és igényeit, az uniós forrású hiteltermékeket alapvetően ezek mentén dolgozzuk ki. A tapasztalatok alapján a korszerűsítéssel kapcsolatos beruházások óriási hatással lehetnek a vállalkozások versenyképességére, ezért helyeztük ezt a célt a termék fókuszába” – emelte ki Bernáth Tamás, az MFB elnök-vezérigazgatója. A hitelprogram, iparágaktól függetlenül, gyakorlatilag a teljes kkv-szektort célozza, jó lehetőséget biztosítva a termelő vállalkozásoknak, az autóipari beszállítóknak, de a vendéglátó- és építőiparban működő cégeknek is. Az MFB programjának kiemelt célja, hogy olyan vállalkozásokat támogasson, amelyek egyáltalán nem, vagy nem megfelelő mértékben jutnak külső forrásokhoz, támogatáshoz. A teljes futamidő alatt nulla százalékos hitel az ország 642 pontján, az erre kijelölt MFB Pontokon igényelhető. A felvehető hitelösszeg legalább egy, legfeljebb 50 millió forint, a fejlesztések finanszírozása pedig már 10 százalékos önrész mellett elérhető. A hiteltermék futamideje 2-7 év között alakulhat, illetve a kölcsönszerződés megkötésétől számítva legfeljebb 9 hónap rendelkezésre tartási időt is biztosít a pénzintézet, ami indokolt esetben 3 hónappal meg is hosszabbítható.  A termékről részletes információkat a www.mfb.hu és a www.palyazat.gov.hu oldalon találhatnak az érdeklődők.

SIKERSZTORIK
Mit tennének a milliárdosok, ha mindenüket elvesztenék?
Bill Gates és Warren Buffett, akik egyébként hosszú ideje jó barátok, megosztották gondolataikat arról, mit tennének, ha mindenüket elvesztenék és a nulláról kellene felépíteniük az életüket.
Siker2018. ápr 28.
Vagyonokat keresnek a topmenedzserek, de milyen áron?
Ez a munka hatalmas nyomással jár – ezt pedig a magánéletüket viseli meg.
Siker2018. dec 6.
Hogyan szerezte mesés vagyonát a Rockefeller család?
Mohó, pénzéhes kapitalista vagy egy üzleti zseni, aki a semmiből építette fel magát? Rockefeller nem volt jó képességű gyerek mégis a világ leggazdagabb embere lett – miközben egy valamire mindig kínosan ügyelt.
Siker2018. júl 29.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem figyelünk eléggé a beszélgető partnerünkre.
Siker2018. nov 30.
40 éves nőként hozott létre dollármilliárdos vállalkozást
Therese Tucker feláldozta nyugdíjkori megtakarításait, hitelkártyái teljes keretét és felvett lakására egy második jelzáloghitelt is. Súlyos kockázatot vállalt, de bejött.
Siker2019. jan 11.
Egy fiatal srác 100 millió fontos sportruházati márkát rakott össze Nagy-Britanniában
Nehéz elképzelni, hogy az alapításkor 19 éves Ben Francis-nak honnan volt ideje és energiája létrehozni és vezetni a Gymshark-ot.
Siker2018. okt 18.