Viszik a kkv-k a korszerűsítési MFB Pontos hitelt, mint a cukrot

KKV Lehetőség2018. okt 7.Növekedés.hu

Nagy siker az MFB Pontokon elérhető uniós forrású technológiai korszerűsítési hitel. Bár alig egy hónap telt el a közel 60 milliárd forintos keret megnyitása óta, máris annak több mint egytizedére szóló kérelem érkezett, 300-nál is több mikro-, kis- és középvállalkozástól. „Az MFB folyamatosan gyűjti a vállalkozások visszajelzéseit és igényeit. Az uniós forrású termékek kidolgozása alapvetően ezek mentén zajlik. Úgy látjuk, hogy a korszerűsítéssel kapcsolatos beruházások nagy hatással vannak a vállalkozások versenyképességére, ezért helyeztük ezt a célt a termék fókuszába.” E szavakkal indokolta a száz százalékban állami tulajdonú bank szeptember 10-én a legújabb uniós forrású hitele elindítását. A rendkívül kedvezményes, a teljes futamidő alatt nulla százalékos kamattal igényelhető kölcsönt elsősorban eszközbeszerzésre, korszerűsítésre és kezdő vállalkozások beindítására lehet felvenni. A hitelprogram fő célja a magyar vállalkozások technológiai korszerűsítésének támogatása. „Egy agilis vállalkozásnak számos hitelcélja lehet. Van, aki korszerűsíteni szeretne, van, aki a továbblépéshez egy komolyabb eszköz beszerzésén gondolkodik és akad, aki most indította vállalkozását, és a kezdő lendületre lenne szüksége. A KKV Technológia Hitelprogram feltételeit úgy alakítottuk ki, hogy ezeket az igényeket maximálisan ki tudjuk elégíteni” – hangsúlyozta az induláskor Bernáth Tamás, az MFB elnök-vezérigazgatója. A program olyan kkv-k igényeit szeretné kielégíteni, amelyek egyáltalán nem, vagy nem megfelelő mértékében jutnak külső finanszírozáshoz, ugyanakkor a tervezett beruházás pénzügyi szempontból életképes, jövedelemtermelő. Annak olyan fejlesztést kell eredményeznie, ami javítja a technológiai felkészültséget. A program a teljes kkv-szektornak szól, az vonzó a termelő vállalkozásoknak, autóipari beszállítóknak, a vendéglátó- és építőiparban működő cégeknek. A hitelből a vállalkozások számos, a működésükhöz szükséges berendezés – IT-eszközök, gépek, nagy értékű termelőeszközök – megvételét finanszírozhatják. Legalább 1 millió forintot vehetnek fel a kkv-k, míg a kezdő vállalkozások legfeljebb 25 millió, a már működők pedig maximum 50 millió forintot. A hitel legalább 10 százalékos saját forrással igényelhető, rendkívül kedvező, 0 százalékos éves kamat mellett, a visszafizetés ideje kettőtől akár hét évig is eltarthat. A hitel fedezeteként jellemzően elegendő a megvásárolt gép, vagy berendezés, a fedezet biztosítására általánosságban a normál banki működésre jellemző kiegészítő biztosítéki formák fogadhatók el. Országszerte 642 MFB Ponton érdeklődhetnek a kkv-k, illetve nyújthatják be a hiteligénylésüket. A termékről részletes információk a www.mfb.hu és a www.palyazat.gov.hu oldalon találhatók.

SIKERSZTORIK
Mit tennének a milliárdosok, ha mindenüket elvesztenék?
Bill Gates és Warren Buffett, akik egyébként hosszú ideje jó barátok, megosztották gondolataikat arról, mit tennének, ha mindenüket elvesztenék és a nulláról kellene felépíteniük az életüket.
Siker2018. ápr 28.
Vagyonokat keresnek a topmenedzserek, de milyen áron?
Ez a munka hatalmas nyomással jár – ezt pedig a magánéletüket viseli meg.
Siker2018. dec 6.
Hogyan szerezte mesés vagyonát a Rockefeller család?
Mohó, pénzéhes kapitalista vagy egy üzleti zseni, aki a semmiből építette fel magát? Rockefeller nem volt jó képességű gyerek mégis a világ leggazdagabb embere lett – miközben egy valamire mindig kínosan ügyelt.
Siker2018. júl 29.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem figyelünk eléggé a beszélgető partnerünkre.
Siker2018. nov 30.
40 éves nőként hozott létre dollármilliárdos vállalkozást
Therese Tucker feláldozta nyugdíjkori megtakarításait, hitelkártyái teljes keretét és felvett lakására egy második jelzáloghitelt is. Súlyos kockázatot vállalt, de bejött.
Siker2019. jan 11.
Egy fiatal srác 100 millió fontos sportruházati márkát rakott össze Nagy-Britanniában
Nehéz elképzelni, hogy az alapításkor 19 éves Ben Francis-nak honnan volt ideje és energiája létrehozni és vezetni a Gymshark-ot.
Siker2018. okt 18.