Csipszes zacskókban csempészett cigarettát egy sofőr, lebukott

NAV Infotár2023. ápr. 11.Növekedés.hu
A rovat támogatója:

Ausztriába tartott az a leleményes bolgár sofőr, aki csipszes zacskókban próbált magyar zárjegy nélküli cigarettát és ásványvizes palackokban pálinkát csempészni, ám a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársait nem tudta megtéveszteni.

A pénzügyőrök a nagylaki határátkelőhelyen egy Bulgáriából érkező furgont ellenőriztek. A sofőr azt nyilatkozta, hogy nem szállít jövedéki terméket, azonban a jármű rakterében a nejlonzsákokban lévő csipszes zacskók és a nagy mennyiségű üdítős palackok láttán a járőrök a rakomány átvizsgálásáról döntöttek.

A csipszek csomagolása eredetinek tűnt, de némelyik súlya nehezebb volt a megszokottnál, ezért a pénzügyőrök felbontották azokat.

A puffasztott kukoricapelyhes zacskókban négyesével voltak elrejtve a bolgár zárjegyes cigaretták (Marlboro, Davidoff, Parliament), összesen 1050 doboz.

A címkéjük alapján ízesített szénsavas vízzel teli palackok sem kerülték el a NAV munkatársainak a figyelmét: felrázva a buborékmentességük lett gyanús, és a felbontásuk után be is igazolódott, hogy víz helyett alkoholterméket tartalmaznak.

A pénzügyőrök a több mint félmillió forint értékű adózatlan füstölnivalót és a 42 liter alkoholterméket jövedéki eljárás bevezetése mellett lefoglalták.