Javasoljon magyar hölgyet!

Pályázatok2017. okt 10.Növekedés.hu

Immár ötödszörre díjazza az Európai Bizottság  (EB) azokat a hölgyeket, akik az Európai Unió területén kutatásban és innovációban kiemelkedő teljesítményeket értek el. Legkésőbb 2017. november 15-ig lehet benyújtani a jelöléseket az EB-hez.  Azokat lehet felterjeszteni a díjra, akik a 28 uniós tagország egyikében élnek vagy abban a 16 államban, amelyek a társult tagjai az EU Horizont 2020 nevű kutatási és innovációs keretprogramjának. A 2014-ben elindított Horizont 2020 keretében a 2014-2020 közötti költségvetési ciklusban számos célra lehet forráshoz jutni, összességében 80 milliárd euró értékben, ebből a kis- és középvállalkozások számára 3 milliárd eurót különítettek el. A női vállalkozói díjat először 2011-ben osztották ki azzal a céllal, hogy elismerjék a hölgyek hozzájárulását Európa innovatívabbá és versenyképesebbé válásában. Az előző évekre épülve az ötödik kiírás a termékekre és szolgáltatásokra összpontosít. A neves zsüri négy kritérium alapján dönt a leginnovatívabb nőknek járó díjak odaítéléséről. Ezek: az eredetiség, a piacképesség, a gazdasági és társadalmi hatás. „Szerencsére a díj elindítása óta már számos kiemelkedő teljesítménnyel találkoztunk” – jelentette ki Carlos Moedas, az EB kutatásért, tudományért és innovációért felelős biztosa. Legutóbb például azokat ismerték el, akik egy olyan innovációs laboratóriumot hoztak létre, amelyben a tudósok és a művészek megalkották a világ első digitális, Braille-írásos tabletjét vakok és látássérültek  számára. A mostani kiírásban már négy díj talál gazdára. Köztük a Rising Innovator Award, amely a pályájuk elején járó ifjú innovátorok munkáját ismeri el. A díjakhoz pénzjutalmak társulnak: az első helyezett 100 ezer, a második 50 ezer, a harmadik 30 ezer, míg a Rising Innovator 20 ezer euróval gazdagodik.  A győztesek nevét stílszerűen a jövő évi nemzetközi nőnapon, azaz 2018. március 8-án jelentik be.

SIKERSZTORIK
100% pszichológia: Ebben rejlik a Facebook, Snapchat és az Instagram sikerének titka
A Facebook több mint 2 milliárd, az Instagram 800 millió felhasználóval büszkélkedhet, a Snapchat-et pedig körülbelül 180 millióan használják naponta. Valójában miért kapnak ezek az alkalmazások ekkora figyelmet? Összegyűjtöttük az öt legfontosabb okot.
Siker2018. feb 15.
Mit tennének a milliárdosok, ha mindenüket elvesztenék?
Bill Gates és Warren Buffett, akik egyébként hosszú ideje jó barátok, megosztották gondolataikat arról, mit tennének, ha mindenüket elvesztenék és a nulláról kellene felépíteniük az életüket.
Siker2018. ápr 28.
Hogyan legyünk sikeresek a 20-as, 30-as, 40-es éveinkben - az Alibaba tulajdonosának jó tanácsai
„Az életben nem az számít, hogy mennyi mindent értél el, hanem az, hogy hogyan élted meg a kemény napjaidat és a hibáidat.” Mondta Jack Ma.
Siker2018. feb 20.
Michael Bloomberg: öt tipp, hogy sikeres vállalkozó legyen
Mindössze öt dologról van szó, ám ezek betartásával lett sikeres vállalkozó Michael Bloomberg, akit később New York polgármesterének választottak.
Siker2018. máj 10.
Kezdő vállalkozó? Akkor erre az öt dologra figyeljen!
Bármibe, és bármikor is vág bele az ember, vannak általános szabályok, amelyek betartása nagy segítséget jelent a kezdő vállalkozónak. Mutatjuk, mit tart a legfontosabbnak egy sikeres vállalkozó, a JÓKENYÉR pékség tulajdonosa, Ludwig Klára.
Siker2018. nov 8.
Soros után ő a második leggazdagabb magyar
Thomas Peterffy, vagyis Péterffy Tamás 15-18 milliárd dollárra becsült vagyonával a világ 57. legtehetősebb embere.
Siker2019. jan 12.
Egy fiatal srác 100 millió fontos sportruházati márkát rakott össze Nagy-Britanniában
Nehéz elképzelni, hogy az alapításkor 19 éves Ben Francis-nak honnan volt ideje és energiája létrehozni és vezetni a Gymshark-ot.
Siker2018. okt 18.