Javasoljon magyar hölgyet!

Pályázatok2017. okt 10.Növekedés.hu

Immár ötödszörre díjazza az Európai Bizottság  (EB) azokat a hölgyeket, akik az Európai Unió területén kutatásban és innovációban kiemelkedő teljesítményeket értek el. Legkésőbb 2017. november 15-ig lehet benyújtani a jelöléseket az EB-hez.  Azokat lehet felterjeszteni a díjra, akik a 28 uniós tagország egyikében élnek vagy abban a 16 államban, amelyek a társult tagjai az EU Horizont 2020 nevű kutatási és innovációs keretprogramjának. A 2014-ben elindított Horizont 2020 keretében a 2014-2020 közötti költségvetési ciklusban számos célra lehet forráshoz jutni, összességében 80 milliárd euró értékben, ebből a kis- és középvállalkozások számára 3 milliárd eurót különítettek el. A női vállalkozói díjat először 2011-ben osztották ki azzal a céllal, hogy elismerjék a hölgyek hozzájárulását Európa innovatívabbá és versenyképesebbé válásában. Az előző évekre épülve az ötödik kiírás a termékekre és szolgáltatásokra összpontosít. A neves zsüri négy kritérium alapján dönt a leginnovatívabb nőknek járó díjak odaítéléséről. Ezek: az eredetiség, a piacképesség, a gazdasági és társadalmi hatás. „Szerencsére a díj elindítása óta már számos kiemelkedő teljesítménnyel találkoztunk” – jelentette ki Carlos Moedas, az EB kutatásért, tudományért és innovációért felelős biztosa. Legutóbb például azokat ismerték el, akik egy olyan innovációs laboratóriumot hoztak létre, amelyben a tudósok és a művészek megalkották a világ első digitális, Braille-írásos tabletjét vakok és látássérültek  számára. A mostani kiírásban már négy díj talál gazdára. Köztük a Rising Innovator Award, amely a pályájuk elején járó ifjú innovátorok munkáját ismeri el. A díjakhoz pénzjutalmak társulnak: az első helyezett 100 ezer, a második 50 ezer, a harmadik 30 ezer, míg a Rising Innovator 20 ezer euróval gazdagodik.  A győztesek nevét stílszerűen a jövő évi nemzetközi nőnapon, azaz 2018. március 8-án jelentik be.

SIKERSZTORIK
Richard Branson: a mindennapi sportolás készít fel a sikerekre
Branson szerint egy nap nem múlhat el sport nélkül. Napi kétszer teniszezik, illetve emellett minden nap 40 percen át súlyt is emel. A Bloomberg legfrissebb adatai szerint a 2000-ben lovaggá ütött angol üzletember 5,3 milliárd dolláros vagyonnal rendelkezik.
Siker2019. ápr 20.
Tudta, hogy az isteni Michelangelo zseniális üzletember is volt?
Levélváltásaiban jellemzően nem művészetről, sokkal inkább olcsón megszerezhető birtokokról, szerencsés adásvételekről folyt a szó.
Siker2019. ápr 6.
Erről mondott le Bill Gates és Warren Buffett a siker érdekében
Amikor valakinek a sikerére gondolunk, gyakran megfeledkezünk arról, hogy annak eléréséhez mennyi erőfeszítés szükséges.
Hírek2019. feb 1.
A briteket kiléptető Michel Barnier Európa legveszélyesebb embere
A francia néppárti politikusnak nemcsak Theresa Mayt sikerült kiütnie a ringből, de eddig azt is elérte, hogy az Unió végig egységes maradjon mögötte.
Elemzések2019. ápr 12.
A világ 10 legjobb üzleti egyeteme – Európa beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat
Rögtön az első helyen egy európai intézmény, amely beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat: a Harvardot, az MIT-t és a Standfordot. Ne Oxfordra gondoljunk!
Hírek2019. ápr 14.
Weiss Manfréd: a XX. század leginnovatívabb magyar vállalkozója
A csepeli mágnás báró úgy pörgette fel a magyar gazdaságot, ahogy arra azóta sem volt példa.
Elemzések2019. márc 24.