22 forintos osztalékot kapnak a 4iG részvényesei - Elindult a kifizetés

Pénzügy2020. szept. 28.Növekedés.hu
A rovat támogatója:

Részvényenként 22 forintos osztalékot fizet tavalyi eredménye után részvényeseinek a 4iG Nyrt. a 2020 szeptember 21-i fordulónapon a társaság részvénykönyvében szerepelt tulajdonosoknak. A tőzsdei társaság a kifizetés fedezetét átutalta a KELER Központi Értéktár Zrt.-nek (KELER Zrt.), amely 2020. szeptember 28-án megkezdte a kifizetéseket a részvényeseknek.

A 4iG Nyrt. igazgatósága a közgyűlés hatáskörében eljárva 2020. április 29-i határozatában döntött arról, hogy a 2019. üzleti év eredménye után osztalékot fizet részvényeseinek.

A társaság igazgatósága augusztusban döntött arról, hogy szeptember 28-án fizeti ki az egyenként 20 forint névértékű törzsrészvényekre a 22 forintos osztalékot.

A 4iG Alapszabálya szerint azon részvényesek jogosultak osztalékra, akik a tulajdonosi megfeleltetés 2020. szeptember 21-i fordulónapján szerepeltek a részvénykönyvben. A kifizetéssel kapcsolatos eljárásban a KELER Központi Értéktár Zrt. a 4iG megbízottja. Az Értéktár az értékpapírszámlavezetők közreműködésével végzett tulajdonosi megfeleltetéseket követően a mai napon rendelkezésére bocsátott fedezet alapján megkezdte az osztalék kifizetését a részvényeseknek.

A mai esedékességtől számított egy éven belül fel nem vett osztalék a Társaság eredménytartalékába kerül, az osztalékra való igény egy év alatt évül el. Az osztalékfizetéssel kapcsolatos, a részvényeseket érintő részletesebb technikai és adózási információk a 4iG Nyrt. által a BÉT és a társaság honlapján egyaránt publikált közzétételében szerepelnek.