Az MBH Bank veheti meg a Duna Takarék Bankot

Pénzügy2023. máj. 22.MTI
A rovat támogatója:

Az MBH Bank Nyrt. tárgyal a Duna Takarék Bank Zrt. legalább 75 százaléknyi tulajdonrészének megszerzéséről - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján hétfőn közzétett kibocsátói tájékoztatásban.

A részvényvásárlást megelőzően, terveik szerint augusztus 1-jén a Duna Takarék Bank Zrt. csatlakozik az Integrált Hitelintézetek Központi Szervezetéhez. A felügyeleti és intézményvédelmi szervezetnek tagja a KMF Közép-magyarországi Fejlesztési Zrt., az MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt., a Takarék Jelzálogbank Nyrt. és a Takarék Egyesült Szövetkezet is.

Az MBH Bank korábban összefonódás-bejelentést nyújtott be a Gazdasági Versenyhivatalhoz (GVH), amely nem talált vizsgálatot indokló körülményt.

A részvényvásárlás alakulása további döntésektől, engedélyektől és feltételektől függ, a tárgyalások eredményéről az MBH Bank Nyrt. későbbre ígér tájékoztatást.
Az MBH Bank az MKB Bank és a Takarékbank egyesülésével jött létre április végére. Ezt megelőzően a Budapest Bank beolvadt az MKB Bankba.

Az MBH Bank csaknem 2 millió lakossági és vállalati ügyfelet szolgál ki, összesített mérlegfőösszege meghaladja a 10 600 milliárd forintot, a betétállomány csaknem 6500 milliárd forint, a bruttó hitelállomány több mint 5000 milliárd forint.