Közel 100 millió forinttal támogatja az MBH Bank az Ökumenikus Segélyszervezet munkáját  

Hírek2023. máj. 18.Növekedés.hu

Stratégiai partnerségre lép az MBH Bank és az Ökumenikus Segélyszervezet. Az együttműködés keretében több tízezer nehéz körülmények között élő embernek segítenek.

A legnagyobb magyar tulajdonú pénzintézet az üzleti, fenntarthatósági és társadalmi felelősségvállalás stratégiájában foglalt értékek mentén kialakított, közel 100 millió forintos programcsomaggal támogatja a Segélyszervezetet.

Az MBH Bank amellett, hogy a Segélyszervezet Országos Segélyközpontjának támogatásával krízisbe került családok tízezreinek megsegítéséhez járul hozzá, olyan modellek kialakítását is lehetővé teszi, melyek a pénzügyi és energetikai tudatosságra, az elszegényedés megelőzésére helyezik a hangsúlyt.

A 2023. május 18-án bejelentett együttműködés nem előzmények nélküli: az MBH Bank korábbi tagbankjai és az Ökumenikus Segélyszervezet közös munkája hosszú időre nyúlik vissza, az elmúlt 20 év során számos programon keresztül segítették a hátrányos helyzetű embereket.

A jól működő szakmai kapcsolat megerősítése érdekében idén stratégiai együttműködésre lép a Bank a Segélyszervezettel, és három pillér mentén támogatja a munkáját. A pillérek az Országos Segélyközpont támogatásán keresztül, több tízezer – a Segélyszervezet intézményeinek kötelékében lévő – ember élethelyzetét javítják majd.

A program három pillére:

  • pénzügyi tudatosság fejlesztése: tanácsadás, illetve országos szemléletformálási program hátrányos helyzetűek számára a szervezet intézményeiben az MBH Bank munkatársainak bevonásával,
  • felzárkóztató szociális program 500 család hosszútávú segítését, elavult háztartási eszközeik cseréjét, valamint energetikai és pénzügyi tanácsadását magában foglaló program,
  • krízistámogatás 1000 család számára: élelmiszer, gyógyszer és higiénés csomagok eljuttatása rászoruló családoknak.

A program fontos célkitűzése, hogy a fenti tevékenységek révén az Ökumenikus Segélyszervezet olyan modellprojekteket dolgozzon ki, melyek a következő években országos szinten, illetve akár a régióban fenntartható módon tudják támogatni a hátrányos helyzetűek energetikai és pénzügyi tudatosságát és felzárkózását.

Az együttműködés részeként, a tavalyi gyakorlathoz hasonlóan, idén is részt vesz az MBH Bank a Segélyszervezet adventi jótékonysági programjaiban, amely során a bank munkatársai 2000 adag meleg ételt oszthatnak szét, valamint rászoruló gyermekek karácsonyi ajándékához járulhatnak hozzá egy ünnepi, a cégcsoport 9600 munkatársát bevonó adománygyűjtő akció keretében.