Az OTP Private Banking a világ legjobb privát banki szolgáltatója a feltörekvő piacokon

Pénzügy2022. nov. 2.Növekedés.hu
A rovat támogatója:

Kihirdették a Private Banks Awards 2023-as díjazottjait. Az OTP Private Banking összesen öt kategóriában kapott elismerést, köztük idén először lett a világ legjobb privát banki szolgáltatója a feltörekvő piacokon. A Global Finance magazin emellett Kelet-Közép-Európa és Magyarország legjobb privát bankjának, valamint a legjobb közép-kelet-európai szolgáltatónak választotta a fenntartható befektetések területén. Az OTP Private Bankinget a The Banker magazin idén szintén a legjobb magyarországi privát bank elismeréssel díjazta.

A New York-i székhelyű Global Finance az egyik legrangosabb nemzetközi pénzügyi magazin, olvasói 193 országban vannak jelen. A Global Finance a Private Banking Awards-díjjal azoknak a bankoknak és pénzintézeteknek a tevékenységét ismeri el, amelyek a legmagasabb színvonalon szolgálják ki ügyfeleik igényeit, segítik őket vagyonuk megőrzésében, gyarapításában és tovább örökítésében. A díj a fennállása óta a globális pénzügyi közösség egyik megbízható kiválósági standardjává vált.

Nem a legnagyobbakat, hanem a legkiválóbbakat díjazza, azokat, amelyek olyan kvalitásokkal rendelkeznek, amelyeket a szolgáltató kiválasztásakor az ügyfelek magasra értékelnek.

Idén a magazin nyolcadik alkalommal ismerte el Private Banking Awards-díjjal a világ privát banki szolgáltatóit.

Az OTP Private Banking minden eddiginél több kategóriában került ki győztesen, összesen öt díjjal ismerték el tevékenységét: idén először kapta meg a világ legjobb privát bankjának járó díjat a feltörekvő piacokon, emellett másodszor lett Közép-Kelet-Európa legjobb privát banki szolgáltatója.

Az országos díjak kategóriájában pedig az egymást követő hatodik évben is az OTP Private Banking bizonyult Magyarország legjobb privát bankjának. Az idei évben emellett az OTP Private Banking lett a legjobb közép-kelet-európai szolgáltató fenntartható befektetések területén is.

Az OTP Csoport tagjai közül a montenegrói leánybank, a CKB Montenegro is értékes díjjal gazdagodott, Montenegró legjobb privát bankjának járó elismeréssel.

Az elmúlt 25 évben az OTP Private Banking nagy utat tett meg. Ezt a két és fél évtizedet a folyamatos üzleti építkezés és a szolgáltatásaink fejlesztése határozta meg, amihez egyaránt szükség volt ügyfeleink töretlen bizalmára és kollégáink elhivatott munkájára. Ennek egyik fontos összetevője a csoportszintű építkezés és szemlélet, amely kiemel minket a versenytársaink közül. Az eredmények pedig magukért beszélnek. A Global Finance díjai újabb fontos mérföldkövet és visszaigazolást jelentenek számunkra, hogy jó úton járunk. Az építkezést és a fejlesztéseket a jövőben is folytatjuk.

– mondta Bánfi Attila, az OTP Global Markets ügyvezető igazgatója.

A díjak megállapításakor a Global Finance szerkesztősége iparági vezetők és szakértők közreműködésével, független kutatások és a pénzintézetek által beküldött pályázatok alapján választja ki a legjobbakat. Az idei elismerés a 2023-as évre szól, melyhez a szolgáltatók 2021. július 1. és 2022. június 30. közötti időszak teljesítményét vették figyelembe.